Politika

Direktno.rs

07. 11. 2021. 07:00 25

DRAMA U VLASTI - Sad kongresmeni nisu Šolakovi i Đilasovi nego šiptarski i bosanski lobisti

Poseta Dragana Đilasa Sjedinjenim američkim državama izazvala je pravu histeriju vlasti koju je najviše pogodilo što su kriminal i korupcija bili jedna od tema razgovora predsednika Stranke slobode i pravde sa predstavnicima američke administracije.

Taman se nekako stišala Vučićeva histerija u režimskim medijima nakon sastanka Đilasa sa izaslanikom predsednika Bajdena za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom - a onda novi šok! Grupa američkih kongresmena zatražila je od predsednika SAD da razmotri uvođenje sankcija pojedincima, a ne državama, koji destabilizuju Zapadni Balkan i optužili su Aleksandra Vučića da je produbio korupciju i da vrši pritisak na medije.

Konresmeni su pozvali administraciju predsednika Bajdena da vlasti u Srbiji pozovu na odgovornost kada su u pitanju najviši standardi slobodnih i fer izbora, uključujući period predizborne kampanje i prebrojavanje glasova. Oni su ukazali na progon slobodnih novinara, na političke zloupotrebe RTS i TV Pink, kao i na korupcionaške afere u Telekomu, ali i prilikom nabavki medicinske opreme u pandemiji.

Kakav je bio šizofreni odgovor vlasti? Nijedan jedini medij pod Vučićevom kontrolom nije objavio nijednu rečenicu iz ovog pisma niti je javnosti obelodanio detalje kritika američkih kongresmena, ali su zato osuli paljbu proglasivši ih "bosanskim i šiptarskim lobistima". Javnost je ostala šokirana prostačkim rečnikom i uvredama koje su objavili Vučićevi mediji na račun američkih kongresmena, ali su svi iznenađeni što ih nisu po višegodišnjim matricama proglasili saradnicima Šolaka i Đilasa.

Građani Srbije zbijaju šale da su Vučićevi novinari otišli na godišnji odmor pa je morao da angažuje one iz Miloševićevog vremena koji su zaboravili Đilasa i Šolaka nego kao pokvarena ploča ponavljaju rečenice kopirane sa Slobine TV Bastilje.

Zašto li je Vučić toliko nervozan?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati