Politika

Direktno.rs

05. 11. 2021. 17:34 23

Bajdene, zaboravio si, Vučić ima ključ od Bele kuće! I penkalo...

Aleksandar Vučić je dobio "hladan tuš" od američkog predsednika, Džoa Bajdena, koji ga nije pozvao na Samit za demokratiju, pokazavši time u kakvu vrstu političara ga ubraja. No, pristalice srpskog diktatora ne moraju da očajavaju, Vučić ima specijalan ključ Bele kuće i tamo može ući kad god hoće.

- Dobio sam ključeve od Bele kuće. Rekao mi je Tramp: "Ovo ti je da uvek možeš da uđeš u Belu kuću" - pohvalio se Vučić u Vašingtonu, nakon pregovora sa kosovskim Albancima, vidno uzbuđen zbog poklona.

Tako da sad nema problema za Vučića, on ne pati od formalnosti, dobio pozivnicu ili ne, on može ući u Belu kuću. Što bi rekao Radovan III: "Imam prava da uđem u biblioteku usred bela dana. Pođem, sednem, naručim, pojedem, popijem, bole mene..."

Tako da, bole uvo Vučića za neku tamo demokratiju, kad on ima ključ Bele kuće, plus i specijalno penkalo. Crknite od muke Merkelova i Makrone, vi ste državnici drugog reda, jer nemate pristup ključnoj instituciji u svetu. Zato i morate da se bavite tim tricama i kucinama poput demokratije.

Razgovaraće naš Vučko sa Bajdenom u četiri oka i objasniće mu šta misli o demokratiji, da je to prevaziđena politička forma i da samo diktature imaju budućnost. Samo će mu jedan dan banuti nenajavljeno, jer on ima ključ i sa Bajdenom je na ti, sešće na hoklicu, naručiti neko pićance, zameziti nešto tokom razgovora i bole ga uvo što neće na samitu sedeti sa kolegama iz sveta. Ionako niko i ne mari za to šta on ima da kaže, što je pokazao i Samit o klimatskim promenama u Glazgovu.

Zato, možda je ovako i bolje, lagano, privatno, neobavezno ćaskanje sa Bajdenom. Samo je važno da ubode pravi trenutak, da se Džo ne uspava tokom priče. 

Vučić koliko god se trudio da sebe prikaže svetu kao lava, moraće da shvati gde mu je mesto na političkoj pozornici sveta. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati