Politika

[ Izvor: Voice.ba ]

30. 10. 2021. 06:00 12

"Nacionalno jedinstvo Dodika i Vučića je pljačka"

"Veoma pažljivo merim sve ratnohuškačke izjave dobrovoljnih davalaca tuđe krvi. Cenu Dodikovog zveckanja oružjem ne bi platila njegova vikendica u Laktašima niti njegova kuća na Dedinju", rekao je član Glavnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević za Voice.ba.

Potezi Milorada Dodika koji proizvode krizu u Bosni i Hercegovini nailaze i na kritike u Srbiji. Iako je Dodik često viđen gost u Beogradu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, član Demokratske stranke (DS) Srbije Srđan Milivojević za Voice komentariše da je "pljačka budžeta Srbije i Republike Srpske jedino što ovu dvojicu povezuje".

"Borba za lične mafijaške interese"

- Celokopna ova situacija je samo borba za ostvarivanje ličnih mafijaških interesa Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, koji u Srbiji ima svoje poslove preko firme "Integral". Pitam se da li je moguće da se ponaša kao "mečka Božana" i trči i hoda po Srbiji kada god mu treba da pokaže neko nacionalno jedinstvo. A to jedinstvo se svodi samo na pljačku koju odrađuju. Smatram da je vreme Milorada Dodika isteklo. Srbija je zasićena ljudi koji izgledaju kao cirkuski prevaranti - kaže Milivojević.

Prateći politička zbivanja u BiH, Milivojević ističe da ga bude sramota onoga što Dodik radi.

- Mene je sramota reči koje Dodik upućuje pojedinim poslanicima. Ja ne vidim šta taj čovek traži u Beogradu, šta traži na skupovima napredne mafijaške organizacije, osim ako ne očekuje neku ličnu korist iz druženja sa Vučićem - istakao je član Glavnog odbora Demokratske stranke.

Ovoga puta priča o referendumu i otcepljenju Republike Srpske Dodiku nije bila dovoljna, već je posegao i za "zveckanjem oružja". Milivojević kaže da sa velikim oprezom prati oštru retoriku šefa SNSD prema BiH, visokom predstavniku i međunarodnoj zajednici.

"Jedva smo preživeli pretnje strancima"

- Veoma pažljivo merim sve ratnohuškačke izjave dobrovoljnih davalaca tuđe krvi. Cenu Dodikovog zveckanja oružjem ne bi platila njegova vikendica u Laktašima niti njegova kuća na Dedinju. Cenu bi platio običan narod, svi narodi u BiH - navodi Milivojević.

Napominje da politika pretnje međunarodnoj zajednici koju zagovoraju Dodik i Vučić ne vodi ka dobrom.

- Jedva smo preživeli takvu politiku i mislim da nam je mnogo dva puta u jednom veku - zaključio je Milivojević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati