Politika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

26. 10. 2021. 13:06 2

"Vlast sprema nelegalnu promenu Ustava"

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac upozorio je da, dok se javnost bavi besmislenim temana koje serviraju režimski mediji, vlast ide u promene Ustava Srbije u Skupštini, koja je "nelegalna, jer u njoj nema opozicije".

- Amandmani koji se nude neće unaprediti pravosuđe, nego će i dalje omogućiti uticaj zakonodavne i izvršne vlasti na pravosuđe - ocenio je Lutovac na konferenciji za novinare, konstatujući da su promene zakona o referendumu "u najmanju ruku skandalozne".

Referendum se, dodao je on, obesmišljava na više načina, jer će "biti važeći koliko god građana na njega izađe, a još skandalozniji je predlog da odluka doneta na referendumu ima rok trajanja od godinu dana, a da posle toga predstavnici vlasti mogu da je promene".

Lutovac je parlament okarakterisao kao "privatnu Skupštinu Aleksandra Vučića" i zapitao kako poslanici mogu da kontrolišu njegov i rad izvršne vlasti, kad su izabrani zahvaljujući njemu, a isti slučaj je i sa lokalnim samoupravama.

- Živimo u državi u kojoj je vladavina prava na najnižem mogućem nivou - ako je uopšte i ima. U takvoj državi imate prljavu tehnologije, investicije sumnjivog, koruptivnog karaktera - rekao je on i kao primer naveo činjenicu da se ne vodi računa o ekologiji, "nego o profitu i ekstraprofitu, koji se zasniva na koruptivnim radnjama".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati