Politika

Direktno.rs

23. 10. 2021. 14:55 19

"Razumemo paniku Vučića, jer Danilo deli 30.000 dolara"

Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke, sramotnom i bestidnom izjavom da je Stanko Subotić Demokratskoj stranci navodno dao 10 miliona evra, svojim lažima i besmislicama prevazilazi i svog političkog oca Vojislava Šešelja. Razumemo paniku i nelagodu koje su obuzele Aleksandra Vučića nakon što je osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, organima gonjenja poznatiji kao Kapetan Dragan, označio Danila Vučića punoletnog građanina ove zemlje, kao osobu koja iako bez dana radnog staža, tumara Srbijom i raznim probisvetima deli vreće sa 30.000 dolara, ključeve od stanova i automobile, piše u saopštenju Demokratske stranke koje prenosimo u celosti.

Opšte je poznata činjenica da je Aleksandar Vučić pokrovitelj morbidnih aktivnosti Kapetana Dragana koje imaju za cilj oslobađanje ubica prvog demokratski izabranog premijera Srbije doktora Zorana Đinđića. Takođe javnosti u Srbiji je poznato i da se u pariskom hotelu Ric Aleksandar Vučić sastajao sa Stankom Subotićem i od njega preuzeo milione evra koje je ovaj kriminalac stekao švercom cigareta, zbog čega su ga u to vreme gonile pravosudne institucije Republike Srbije.

Podsećamo građane Srbije da je u vreme kada je Demokratska stranka preuzela odgovornost za upravljanje Srbijom, Stanko Subotić pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal osuđen na 6 godina zatvora zbog šverca cigareta 90-tih godina, a 11 članova njegove kriminalne grupe je osuđeno na kazne zatvora od 10 meseci do četiri i po godine dana 28. oktobra 2011. godine.


Po svedočenju Arnoa Danžana, koji je u to vreme bio vodeći operativac u francuskom Generalnom direktorijatu za spoljnu bezbednost (DGSE), a potom i poslanik Evropskog parlamenta, Aleksandar Vučić se tokom 2008. godine sa Tomislavom Nikolićem i Nebojšom Stefanovićem više puta sastajao sa njm i Stankom Subotićem i preuzumao milionske svote evra u Parizu i Ženevi. U ovim sastancima treba tražiti razloge zbog kojih Nebojša Stefanović još uvek opstaje u vrhu ove mafijaške vlasti iako je u naprednim tabloidima označèn kao saradnik stranih obaveštajnih službi.

U ovim donacijama višemilionskih suma od strane Stanka Subotića Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci treba tražiti i razloge zbog kojih je Apelacioni sud oslobodio Stanka Subotića u sudskom postupku za šverc cigareta iako je Vrhovni kasacioni sud utvrdio da su sudije Apelacionog suda nezakonito odbacile dokaze protiv ovog kontroverznog biznismena.

Ove činjenice sa kojima ponovo upoznajemo javnost, biće među ključnim tačkama buduće optuznice protiv Aleksandra Vučića. Nadamo se da će Poreska uprava do tada odgovoriti iz kojih prihoda je Danilo Vucić prikupio 30.000 dolara, kljuceve od stana i automobil za Dragana Vasiljkovića i da li je možda Stanko Subotić i njemu "pomogao" da sprovodi ove aktivnosti - stoji na kraju saopštenja Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati