Politika

22. 10. 2021. 18:59 9

RAT SNS-SPS Naprednjaci optužili Tončeva da je uništio Surdulicu

Odavno je javnosti poznat prikriveni sukob na relaciji SNS-SPS. Na lokalu naprednjaci i socijalisti često se ne podnose, što remeti planove njihovih šefova na vrhu. Po svemu sudeći, podela kolača ne ide svuda glatko, pa se poseže i za javnim sukobom. Takva je situacija i u Surdulici, gde je na vlasti Novica Tončev, ministar bez portfelja iz redova SPS, koji nije želeo da deli vlast sa surduličkim naprednjcima, što mu pomenuti nisu zaboravili.

Gostujući na TV Hepi, Tončev je istakao kako lokalni, odnosno surdulički SNS nije hteo sa socijalistima.

- Kod nas lokalni SNS nije hteo sa nama, imali smo dve liste. Jako dobro sarađujemo na republičkom nivou i u Vladi smo, dobar odnos ima moj predsednik sa Aleksandrom Vučićem, na lokalu nije baš tako - istakao je Tončev.

Njegove reči nisu naišle na odobravanje naprednjaka iz Surdulice, koji su ga optužili da laže, te da se predstavlja kao čovek kakav nikad neće to biti.

- Povodom gostovanja ministra Tončeva na Hepi TV OO SNS Surdulica obaveštava javnost da je imenovani ministar izneo niz neistina i prljavih konstrukcija kako bi sebe predstavio čovekom kakav nije, niti će ikada biti. Nikad nam ministar Tončev nije nudio bilo kakvo učestvovanje u lokalnoj vlasti niti su ikada vođeni razgovori o tome - piše u saopštenju surduličkih naprednjaka.

Naprednjaci su dalje istakli da je Tončev terorisao one koji su u Surdulici glasali za SNS.

- Jedino što je taj čovek radio je organizovano i sistematsko kažnjavanje i terorisanje svih onih koji su na lokalnim izborima glasali listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu". I to počev od lomljenja kanalizacionih šahti, čupanja creva za vodu, ukidanja socijalne pomoći, ukidanja subvencija poljoprivrednim gazdinstvima, presretanja ljudi na ulicama i siledžijskih pretnji koje su im upućivane. I to sve prema onima čiji je jedini greh što su glasali Srpsku naprednu stranku a ne njega - kažu naprednjaci.

Tončev je na Hepiju optužio naprednjake iz Surdulice da su pokušali da kupe glas jedne njegove odbornice.

- Meni se jedna odbornica požalila da su dolazili kod nje da joj nude stan u Beogradu, bilo šta, da bi prešla kod njih - naglasio je on.

Da rat bukti, svedoče i optužbe SNS Surdulica kako je Tončev "uništio Surdulicu na svaki mogući način".

- Čovek koji je uništio Surdulicu na svaki mogući način, ekonomski, finansijski, sociološki i moralno je dao sebi za pravo da govori i napada sve one koji se bore za pravdu, poštenje i spas Surdulice. Gospodine Tončev, možete da lažete Beograđane i ljude koji Vas ne poznaju. Jug Srbije više ne možete, svi su Vas prozreli i ko ste i šta ste - zaključuju naprednjaci.

Izgleda da se nevolje koalicionih partnera, koji su sve nervozniji, nastavljaju. Tako je to kada im je jedina veza i motiv koalicije lična korist, a u ovom slučaju ta korist nije preraspodeljena prema željama naprednjaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati