Politika

Direktno.rs

19. 10. 2021. 09:47 13

Đorđe Vukadinović protiv izbora!

Da li opozicija treba da učestvuje na izborima ili ne, iako ne postoje uslovi da oni budu iole pošteni?

Dilema o kojoj lideri opozicije razmišljaju od dana kada je postalo jasno da su evroposrednici odlučili da gledajući lične interese od Vučića ne traže nikakve promene u vezi sa uvođenjem diktature u Srbiju, procesom koji traje već devet godina. U takvoj situaciji u kojoj je realno skoro nemoguće pobediti na izborima, na liderima opozicije je da donesu odluku da li će, ipak, pokušati ili ostaviti SNS da neometano vlada još četiri godine. Odluka kao iz one narodne "Ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se".

Đorđe Vukadinović, analitičar, istraživač javnog mnjenja, ali i političar i poslanik izašao je sa svojim stavom protiv učešća na izborima.

- Čestitam kolegama iz Narodne stranke na borbi i solidnom rezultatu u Negotinu. Ali nadam se da su se sada i oni uverili da izlazak - pogotovo pojedinačni - u ovakvim okolnostima nema mnogo smisla?! Pritom, ne kažem da nam treba objava "bojkota", već teški boj za izborne uslove - istakao je Vukadinović na Tviteru.

Vukadinović je čovek za koga se smatralo da će biti za izlazak na izbore posle kojih bi i sam opet bio poslanik. Ali Vukadinović je izašao u javnost sa jasnim stavom da na izbore ne treba ići nego treba nastaviti borbu za izborne uslove. Ovakav njegov stav će sigurno uticati na grupaciju oko Narodne stranke, čijeg je pregovaračkog tima Vukadinović bio član, i za koju se posle izlaska ove stranke na izbore u Negotinu verovalo da je bliža odluci o izlasku na izbore.

Šta će na kraju biti odluka opozicije, ostaje da se vidi. Ukoliko bude da se ipak učestvuje, jasno je da Vukadinovića kao principijelnog čoveka koji je bio protiv izlaska na izbore, na listi neće biti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati