Politika

Direktno.rs

18. 10. 2021. 18:28 43

Đilas: Pad Vučića nezaustavljiv, kraj za 6 meseci (VIDEO)

"Proces pada režima Aleksandra Vučića više ne može da se zaustavi, on je krenuo, on je nezaustavljiv i ja verujem da može da se završi u narednih šest meseci", poručio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u Požarevcu.

Svako ko razmišlja svojom glavom, a ne "Pinkom" i "Hepijem" vidi poskupljenja hrane, kriminal, krađu i SNS ideologiju siromaštva. Zato pad režima ne može više da se zaustavi. Krenuo je nezaustavljivo! - naglašeno je u prostorijama SSP Požarevac.

Đilas je podsetio i kako je opozicija više puta upozoravala da bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović prelazi svoja ovlašćenja i organizuje prisluškivanje novinara i opozicionih političara.

- Kada smo to govorili, ti isti koji je danas napadaju i proglašavaju za krivca za sve loše što se desilo u policiji i oko policije, branili su je i govorili da mi to radimo iz nekakvih profiterskih razloga - podvlači lider SSP.

Đilas dodaje kako je nezabeleženo u svetu da direktor policije, Vladimir Rebić, ide na poligraf, kao i da pripadnici policije optužuju nekašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da sarađuje sa stranim službama.

On je ocenio da je pred očima svih građana raspad države jer se osam meseci slušalo o 1.800 razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića "sa 26 poštenih i divnih ljudi".

- Na kraju se ispostavilo da je sve rađeno u skladu sa zakonom, na predlog policije, tužilaštva, sud je odobrio. Nikad nismo saznali ko su ti ljudi, ni šta je predsednik sa njima razgovarao - podsetio je Đilas.

Neizbežne su teme i "Jovanjica“ i klan Veljka Belivuka, ocenjujući da su ti ljudi "proizvedeni od strane režima".

- Počevši od Saleta Mutavog koji je vodio tu grupu, pa onda Belivuka koji je tu grupu preuzeo, koji je, kao što znamo, služio za razbijanje demonstracija, a za to mu je dozvoljeno da se bavi najtežim kriminalnim delima i da na kraju tolike ljude ubijaju!

Predsednik SSP kaže da pokušaj evroparlamentaraca u međustranačkom dijalogu oko poboljšanja izbornih uslova nije bio dovoljno iskren da bi nešto promenio".

 - Od onog dijaloga bez Evrope nema ništa, on je samo služio da bude pokrivalica, ako ne daj bože po vlast Evropljani stisnu malo hrabrosti i napokon odustanu od jedne podrške antievropskoj vladi. To se nije desilo.

On je podsetio da više opozicionih stranaka trenutno pregovara kako da dođu do zajedničke izborne liste, za izbore na svim nivoima raspisane za april 2022. godine i istakao da je želja da na toj listi budu i nestranačke ličnosti.

- Ako uspemo to sve da dogovorimo i donesemo odluku, da i bez obzira što nema nikakvih uslova za izbore, a to ste mogli da vidite i u prethodnim danima i na takve izbore izađemo i pobedimo, jer jednostavno mislim da je većini građana Srbije danas jasno u kakvoj zemlji živimo i da nema napretka osim kada gledate televizije sa nacionalnom frekvencijom i čitate tabloide - jasan je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati