Politika

Direktno.rs

17. 10. 2021. 17:50 32

U Negotinu uhapšeno deset članova Narodne stranke (VIDEO)

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je u Negotinu tokom lokalnih izbora policija protivzakonito privela predstavnike te stranke u Opštinskog izbornoj komisiji (OIK) i članove stranke koji su "SNS uhvatili na delu kako krade izbore i to snimili", umesto da hapsi odgovorne za krađu, a policajac je fizički napao advokata koji zastupa uhapšene.

- Između ostalih, uhapšen je i mladić koji je snimio predstavnike SNS-a kako direktno kradu na biračkom mestu, a nisu uhapšeni oni koji kradu. Uhapšeni su članovi biračkih odbora iz redova Narodne stranke koji su na licu mesta uhvatili članove iz SNS-a sa duplim spiskovima i listićima i spiskovima za glasanje od kuće - rekao je Aleksić novinarima u Negotinu.

Aleksić je istakao da je u toku "pljačka izbora uz podršku policije i državnih institucija, koje su stavljene u službu SNS-a i izborne krađe".

- Poručujem časnim policajcima da ne dozvole da budu iskorišćeni za kršenje zakona, jer oni moraju da služe svim građanima, a ne SNS-u. Narodna stranka će pružiti pravnu pomoć svima koji su uhapšeni. Evidentiraćemo sve nepravilnosti i obavestićemo javnost i domaće i međunarodne institucije - rekao je Aleksić.

Aleksić je podsetio da je prethodno nezavisnim posmatračima zabranjeno da nadgledaju izbore u Negotinu.

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović rekao je da su među pozvanima na informativni razgovor i predstavnik Narodne stranke u OIK, kao i njegov zamenik, čime su onemogućeni u obavljanju službene dužnosti, što predstavlja pritisak na članove biračkih odbora.

- Oni su udaljeni sa biračkih mesta, jer je cilj SNS-a da neometano pokrade izbore. Pored hapšenja, predstavnici Narodne stranke u biračkim odborima onemogućeni su da uđu na biračka mesta i obave uvid u proces glasanja -rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da "policija nije obrazložila hapšenje, nego je predstavnicima Narodne stranke uručila pozive na kojima piše da se jave odmah u svojstvu građana, što je protivzakonito postupanje policije i krivično delo vezano za izborne radnje".

- Protiv policajaca ćemo podneti krivične prijave. Sličnom akcijom je u Lučanima 2018. godine rukovodila Dijana Hrkalović, koja je sada u zatvoru, i pozivamo policajce da ne sprovode takva naređenja jer time čine krivična dela - rekao je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati