Politika

Direktno.rs

17. 10. 2021. 15:46 5

Tepić: Koketiranje EU sa Vučićem mora da prestane

Hipokrizija Evropske unije prema Srbiji i koketiranje sa režimom Aleksandra Vučića mora da prestane dok ne bude prekasno, pošto na pragu građanskog rata već jesmo - izjavila je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde na međunarodnoj konferenciji evropskih socijaldemokrata "Evropska unija u tranziciji", koja je tokom vikenda održana u Cavtatu.

Ona je ukazala na paralisano pravosuđe, "politiku" bezakonja i golu silu, kojom upravlja Vučićev režim, na kriminal i korupciju koji su njegovo drugo ime, brutalnu propagandu protiv svakog njegovog kritičara, ali i na činjenicu da je Evropska unija, ćutke gledajući na sve to gotovo deset godina, saučestvovala u održanju na vlasti ovakvog režima.

- Ne tražimo da neko drugi vodi naše bitke, ali ne treba ni da nam odmaže flertujući s Vučićem. Nikakve zelene ili druge važne politike ne mogu zaista biti na stolu, dok imamo ovakvu Srbiju u kojoj naši inspektori ne smeju ni da priđu, a kamoli uđu u kineske fabrike koje svakodnevno truju naše građane. Niko u Srbiji neće razumeti značaj obnovljivih izvora energije, kada saznajemo da je najveći privatni graditelj mini-hidroelektrana kum Aleksandra Vučića i bivši direktor baš Elektro-mreža Srbije, Nikola Petrović. I još da mu sve to svojim novcem plaćaju svi građani Srbije preko računa za električnu energiju. Kao što niko u Srbiji neće pozdraviti vetro-parkove kada saznajemo da je najveći takav "Čibuk 1" bio privatni biznis premijerke Brnabić sve dok nije ušla u Vladu - kazala je Tepić.

Za to vreme, dodala je Tepić, podrška pridruživanju Evropskoj uniji konstantno opada, evropske vrednosti su samo teze na papiru, dok paralelno postajemo kineska ekspozitura najprljavijih tehnologija i poslova na pragu Evrope.

Životno i dugoročno važne teme panela konferencije, kao što su "Zeleni dogovor", mini-šengen, ostale su u senci dominantnog problema kako same Srbije, tako i celog Zapadnog Balkana - manjak demokratije u većini zemalja regiona, a posebno u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati