Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

17. 10. 2021. 14:26 23

"Vučić je ukrao vino od milion dinara" (VIDEO)

Aleksandar Vučić nije skromni asketa kakvim pokušava da se predstavi u javnosti, već se radi o čoveku koji uživa u izuzetno skupim stvarima i ne živi onako kako živi većina građana Srbije. Vučić nije ukrao samo vino Donalda Trampa, on je sistematski krao vina koje je dobijao od stranih državnika i stranih ambasadora... Vino od skoro milion dinara piju Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, a vi, narode, sirotinjo, razmišljajte da li je flaša ulja 190 ili 225 dinara - kaže Nemanja Šarović, predsednik pokreta "Ljubav, vera, nada".

- Tokom 2016. godine, Ivica Dačić je boravio u Americi i tom prilikom se susreo sa tada zvaničnim kandidatom Republikanske stranke za predsednika Amerike, Donaldom Trampom. Tom prilikom, on je na poklon za sebe i za predsednika Vlade Republike Srbije, Aleksandra Vučića, dobio dve flaše veoma skupocenog vina - "Petrus Pomerol", iz 1966. godine. To je arhivsko vino, tada staro 50 godina, i koje se ne može kupiti u običnim prodavnicama, već u specijalizovanim prodavnicama širom sveta - objasnio je Šarović i nastavio:

- Ivica Dačić nije znao o kakvom se vinu radi i koliko to vino košta. On je po povratku u Beograd predao taj poklon Aleksandru Vučiću, a Vučić koji se hvali kako je veliki poznavalac vina, veliki enolog, kako ima skup vinski podrum i pije izuzetno skupa vina, je rekao Ivici Dačiću o kakvom se vinu radi i koliko ono zaista vredi. U štampi u tekstovima iz tog vremena, mi možemo pročitati podatak, da njih dvojica kažu da su te dve boce vina pohranjene kod državnih organa, jer su oni bili svesni da vino tolike vrednosti ni na koji način, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, ne mogu zadržati u ličnom vlasništvu javnih funkcionera, već da ono, po slovu zakona, automatski postaje državna imovina. Međutim, kada su predali izveštaje, tih vina nema. To zanči da su oni protivzakonito prisvojili ovo vino, čija vrednost je astronomska.

Šarović kaže da su on i njegovi saradnici na jednom sajtu, pre nekoliko dana, našli koliko je cena jedne buteljke (0,75) dostizala u prethodnom periodu - 910.824 dinara.

- Dakle, skoro milion dinara za flašu vina koje piju Ivica dačić i Aleksandar Vučić, a vi, narode, sirotinjo, razmišljajte da li je flaša ulja 190 ili 225 dinara - naglasio je Šarović.

Ovo nije usamljen slučaj, kaže Šarović, jer Aleksandar Vučić "nije ukrao samo vino Donalda Trampa, on je sistematski krao vina koje je dobijao od stranih državnika i stranih ambasadora". Tako je ukrao, izjavio je Šarović, i vino koje je dobio od Vladimira Putina, prilikom posete Sočiju. Radi se, takođe, o ekskluzivnom vinu.

- Ukrao je i vino koje je dobio od Emanuela Makrona, koje košta više hiljada evra. To pokazuje kako Aleksandar Vučić nije skromni asketa kakvim pokušava da se predstavi u javnosti, već se radi o čoveku koji uživa u izuzetno skupim stvarima i ne živi onako kako živi većina građana Srbije - konstatovao je predsednik pokreta "Ljubav, vera, nada".

U septembru prošle godine, podseća on, prilikom dolaska Grenela u Beograd, on je doneo još jedan poklon predsednika Amerike, u to vreme još Donalda Trampa. Radi se o dekanteru za vino.

- Mislim da je izašao neki tekst, kada je objavljena ova slika, u kojem je pisalo da je Tramp poslao praznu buteljku vina Vučiću. On je reagovao, jer njegova sujeta to nije mogla da istrpi, pa je objasnio građanima Srbije da se radi o dekanteru u koji se sipa vino da bi disalo pre nego što ga Vučić popije. naravno, pre neki mesec-dva, objavljen je izveštaj o poklonima koje je primio Vučić u 2020. godini, i nema ni ovog izuzetno vrednog poklona. Ne znamo koliko vredi, ali je sigurno da vredi daleko više od minimuma koji propisuje zakon. Dakle, Aleksandar Vučić ovo nije mogao zadržati. A i da je vredeo ovaj dekanter 5 dinara, jer znamo da on voli da prikazuje nerealno niske cene poklona koje dobija, on je to morao prijaviti i navesti u izveštaju da je to postala nejgova lična svojina - istakao je Šarović.

On je zaključio kako je očigledno da je sve ove poklone Aleksandar Vučić dobijao u svojstvu javnog funkcionera, prilikom obavljanja svoje funkcije.

- Njemu ni Donald Tramp, ni Putin, ni Makron nisu ni kućni prijatelji, ni braća, ni rodbina - ne spadaju u krug ljudi od kojih je mogao dobiti neki poklon i zadržati ga - kazao je Šarović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekskurzija nekad i sad

Zoran Živković [21.01.2022.]


Anketa

Koja vam je najlepša planina u Srbiji?

Rezultati

Video dana

Mačka deli plen