Politika

Direktno.rs [ Izvor: Bazar ]

18. 10. 2021. 06:00 58

ZEMLJO, OTVORI SE! Uličarski vređa ljude, a predstavili je kao "čeličnu lejdi"?!

Bivša koleginica uhapšenih članova klana Veljka Belivuka, naprednjačka perjanica, Sandra Božić, koja će ostati upamćena po legendarnoj izjavi da Marinika Tepić poseduje stan od jednog hektra, dala je intervju za magazin Bazar, u kojem je, ni manje-ni više, predstavljena kao "čelična lejdi". Božićeva, koja pokazuje u javnim nastupima neverovatnu količinu beskrupuloznosti, prostakluka i neznanja, upoređena je sa čuvenom Margaret Tačer, iako joj ni po jednom parametru nije ni do kolena. S druge strane, Božićeva je glumila skromnost i predstavila se kao idealista i borac za istinu.

Koliko su u Srbiji iščašene vrednosti i sve pretvoreno u parodiju, svedoči i bizaran intervju poslanice SNS u Skupštini Srbije, Sandre Božić, u kojem je ova agresivna naprednjakinja sa uličarskim rečnikom, predstavljena kao zastupnik žena, oličenje elegancije i idealizma u politici.

Pričala je Božićeva na razne teme od položaja žena, politike, poslovne karijere i ličnog života do ženskih tema. Neko neupućen u dešavanja na političkoj sceni Srbije, mogao bi da pomisli, nakon ovog intervjua, kako je Božićeva primer uspešne, obrazovane žene u politici, iako je istina daleko tužnija i sumornija, bar što se nje tiče. Takođe, neko sa strane bi, možda, mogao da kaže kako je Srbija idealna sredina za razvoj političkih ideja i misli, pogodna za ljude kakvom su Božićevu pokušali da predstave.

Ipak, dok je sedela sva nalickana i doterana u luksuznoj kožnoj fotelji i pozirala fotografima, Božićeva je potvrdila naprednjački narativ da samo ljudi skromnog obrazovanja, beskrupulozni, manipulativni, spremni da gaze preko leševa, mogu da se ostvare u Srbiji "zlatnog doba".

Na kraju, sve se opet svelo na hvaljenje lika i dela Aleksandra Vučića i pljuvačinu po opoziciji i "mrskom" Draganu Đilasu samo na elegantniji način. Ipak, ono što je ostalo upečatljivo, jeste da Božićeva, koja se hvalila svojim menadžerskim sposobnostima i radu u JKP Grejanje u Pančevu, nije objasnila kako je uspela preko partijskih kombinacija da zaposli ćerku Tamaru u Kulturnom centru Smederevo, iako je iz Pančeva. Sve to, naravno, po fiktivnom ugovoru, kako i sama Božićeva već godinama izvlači novac iz pančevačkih preduzeća.

Takođe, izostalo je i objašnjenje kako je Božićeva postala koleginica uhapšenih članova Belivukovog kriminalnog klana - Filipa Ivanovskog i Vladimira Greka. Naime, Božićeva je bila zaposlena u pančevačkom javnom komunalnom preduzeću Higijena u periodu od 6. decembra 2018. do 11. januara 2019. na poziciji samostalnog stručnog saradnika na poslovima plana i analize. U isto vreme u ovom preduzeću je po ugovoru o privremenim poslovima bio zaposlen Filip Ivanovski! Nedugo zatim mu se pridružio i Vladimir Grek, takođe jedan od uhapšenih. Obojica su potom primljeni u stalni radni odnos i njihov "rad", baš kao i rad Sandre Božić, plaćali su svi građani Pančeva!

Na kraju, sve se svelo na to kako je sve sjajno i bajno, kako je Božićeva samostalna mlada žena koja misli svojom glavom, a ne glavom Aleksandra Vučića; kako je sve više žena u politici zahvaljujući Vučiću, iako su one samo dekor i ne pitaju se ni za šta; kako je ona veliki borac za pravdu i istinu, a ne za interese Aleksandra Vučića i njegove oligarhijske klike...

Zato, samo možemo da kažemo "Zemljo, otvori se" kada vidimo ko se javnosti predstavlja kao uzor. Tužno, da tužnije ne može biti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 58

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati