Politika

Direktno.rs

08. 10. 2021. 16:53 61

Majstore, čokolada se u Srbiji pravi preko 100 godina

Aleksandar Vučić gotovo sve što ostvari predstavlja kao ekskluzivu. Pre njega u Srbiji nije bilo puteva, zgrada, auto-puteva, škola, vrtića i mosta, pa tako ni čokolade. Istina je ipak, kao i uvek, dijametralno suprotna od onoga što predsednik Srbije kaže.


- Majstore, u Subotici porodica Ruff je još 1917. godine počela da proizvodi čokoladu, današnji Pionir. Znači da smo na mapi više od 100 godina. Ako ga neko vidi neka mu objasni... - napisao je Robert Sebek na Fejsbuku, komentarišući izjavu Vučića kako je sada kada je otvorena fabrika čokolade "Barry Callebaut" u Novom Sadu, Srbija na mapi onih koji prave čokoladu.

- Izuzetno sam ponosan na to što je u Novom Sadu otvorena fabrika čokolade najvećeg proizvođača čokolade na svetu "Barry Callebaut". Srbija je sada na mapi onih koji prave čokoladu, a to je velika stvar za našu državu - napisao je Vučić na Tviteru.

- "Prva srpska čokolada proizvedena je na Dorćolu, na raskrsnici Solunske ulice i ulice Cara Dušana. Porodica Šonda otvorila je fabriku, čokolade, keksa i leda. U maloj porodičnoj radionici nastala je čokolada "Olga" - napisala je na Tviteru Lila Petrovdanska i dodala:

- Prvi počeci proizvodnje čokolade u Srbiji vezuju se za Zemun i fabriku "Roda", preteču današnje čokolade "Menaž". Za njeno osnivanje možemo zahvaliti francuskom oficiru Danijelu S. Pešmažu, koji je otvorio prvu jugoslovensku fabriku čokolade 1922. godine.

Izgleda da predsednik Srbija ima selektivno pamćenje, pa se seća samo onoga što je u njegovom interesu. Malo je verovatno da Vučić nije znao kako Pionir pravi čokoladu preko 100 godina.

Verovatnije je da samo lažima može da pokaže svoj uspeh, odnosno da najnormalnije stvari kao što je otvaranje fabrike, provuče kroz svoj imaginarijum i od toga napravi senzaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 61

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati