Politika

Direktno.rs

25. 09. 2021. 07:00 18

Vučiću, sećaš li se kako izgleda TV duel?

Nekada, davne 2005. godine, moglo se čuti na televizijama širom Srbije drugačije mišljenje, verbalni klinč dva politička protivnika nije bio samo san, a građani su mogli da se upoznaju i sa programima opozicionih stranaka. A jedan od učesnika ovakvih duela bio je i, verovali ili ne, Aleksandar Vučić.

Gostovao je aktuelni predsednik pre nekoliko godina na televizijama, koje toliko voli da ih je danas gotovo sve okupirao, i raspravljao se sa tadašnjom vlašću i političkim protivnicima. Izlagao je svoje stavove, kritike i zamerke bez bilo kakvog ograničenja i cenzure.

Bila su to, može se reći neka lepša vremena, jer je danas opozicija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom postala retkost skoro kao Halejeva kometa. Možda je predsednik svestan da je spisak sa kritikama koji bi njemu neko mogao da uputi podugačak, pa se boji da se suoči sa nekim njemu ravnim ili boljim.

Sve što smo za vreme vladavine naprednjaka na televiziji videli jeste duel Vučića sa samim sobom, odnosno njegove višesatne monologe u kojima se raspravlja sa nepostojećim protivnicima i ubeđuje, više sebe nego narod, da smo u zlatnom dobu u kome vreba ekonomski tigar.

Pre nekoliko godina, međutim, nije mu bilo teško da se provlači po televizijskim studijima, pa čak ni da se suoči sa Draganom Đilasom koga danas, naročito SNS jurišnici, satanizuju na svakom koraku. Pa ipak, iako je sada njegova vladavina oličena tigrom, Vučić danas izgleda nema hrabrosti za suočavanje, te jedino što smo od predsednika dobili jeste obećanje o duelu, i to sa petoricom. 

- Evo sad prihvatam, dovedite ih petoricu i ja ću izaći na kraj sa njima petoricom bez ikakvih prioblema. Dovedite svu petoricu, ja ću da ih pobedim, i to kod vas u studiju. Samo mi dajte da imam isto vremena koliko ga imaju njih petorica. Njih petoricu dovedite. Sa potpuno različitim stavovima i pobediću ih svu petoricu zajedno. Kao i na izborima, na njima sam pobedio desetoricu, ne petoricu. Nadvikivali bismo se suviše sa desetoricom, a petoricu ću sa lakoćom da pobedim. Nemojte da brinete - rekao je Vučić na RTS davne 2017. 

Nije ipak neophodno da se predsednik sukobljava sa petoricom, može i samo jedan, ali dobar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati