Politika

Direktno.rs

24. 09. 2021. 10:09 21

Ko to sa ZAPADA ruši Srbiju, kad Vučića svi vole i cene?!

Izjava Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova, da određene zapadne obaveštajne službe rade na destabilizaciji Srbije, u koliziji je sa tvrdnjama Aleksandra Vučića da Srbija nikad nije bila cenjenija u svetu, da je tokom njegovog mandata stekla brojne prijatelje i saveznike na Zapadu. Sada se postavlja pitanje, ko govori istinu, ministar ili šef države.

- Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije - izjavio je Vulin, braneći skandalozan Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima, koji je zbog pritiska javnosti povučen iz procedure.

Vulin je naveo kako njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima. Ipak, kako je rekao, on je povukao Nacrt zakona iz procedure, jer je tako zahtevao lično Aleksandar Vučić, a on ga je kao dobar i revnostan podanik poslušao, jer "predsednička se ne poriče", kazao je Vulin, najavivši i krv na beogradskim ulicama zbog toga.

Sada se postavlja pitanje da li je ovom izjavom Vulin ubacio klip u točkove Vučiću, koji godinama ubeđuje javnost kako Srbija danas nema neprijatelja na Zapadu i kako su mu širom otvorena vrata u Berlinu, Londonu, Parizu, Vašingtonu... Sve zahvaljujući, naravno, njegovoj mudroj politici.

Tako se, recimo, naprednjački lider pohvalio kako odlično poznaje Džoa Bajdena, američkog predsednika, te kako se nada odličnoj saradnji, uprkos tome što je podržao Donalda Trampa.

- Ove godine se navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD. U prethodnom periodu smo obeležili važne jubileje iz zajedničke istorije, sećajući se svetlih primera našeg savezništva na strani istine i pravde. Upravo su oni bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumevanja i neslaganja. Uveren sam da ćemo, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrednosti, u Vama imati partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje - naveo je Vučić u čestitki Bajdenu.

O odlazećoj nemačkoj kancelarki i ne treba trošiti reči koliko je Vučić obožava. Ona je njegov mentor i uzor, koji mu je umnogome pomogao da se dočepa vlasti u Srbiji. Vučić i ne skriva koliko je sav uzbuđen prilikom svakog susreta sa Angelom Merkel, koju smatra velikim prijateljem Srbije, te bi bilo i teško pomisliti da ona može raditi na destabilizaciji Srbije.

- Verujem da uz podršku kancelarke Merkel možemo da očekujemo samo dobre stvari za Srbiju i region - kazao je Vučić prilikom oproštajne posete Angele Merkel Beogradu, dodavši kako je Srbija postala njena druga kuća.

Ni za francuskog predsednika, Emanuela Makrona, Vučić nije štedeo na rečima hvale.

- Predsednik Makron je jedan od retkih državnika, uglednih i uticajnih u okvirima evropske i svetske politike i ekonomije, koji je uvek spreman da čuje srpske stavove i razume težinu našeg položaja - izjavio je Vučić, izrazivši zahvalnost Makronu za uvažavanje koje ima prema našoj zemlji.

I britanski premijer, Boris Džonson, prema rečima naprednjačkog lidera, slovi za njegovog dobrog poznanika i prijatelja. Vučić je na promociji knjige Džonsona o Vinstonu Čerčilu, hvalio njegov šarm, hrabrost, istrajnost.

- Mogu da kažem da ćemo imati siguran kontakt i nema sumnje da će Boris u svakom trenutku odgovoriti na poziv Srbije - istakao je Vučić.

O drugim brojnim Vučićevim prijateljima u svetu, poput Orbana, Erdogana, Kurca, Borisova i drugih diktatora i autoritaraca, da i ne govorimo. Sve sam go srpski prijatelj i dobročinitelj. 

Zato je sada srpska javnost ostala zatečena, ko bi to mogao sa Zapada da ruši Vučića kada ga svi vole, cene, poštuju... Kada im Vučić velikodušno nudi jeftinu srpsku radnu snagu, kada njihovom kompanijama daje milionske subvencije, kada je Srbiju pretvorio u sirovinsku bazu za njihovu privredu...

Zaista, ko bi sa Zapada imao motiv da ruši jednog takvog istinskog državnika poput Vučića, kojeg vole svi od 7 do 77 i destabilizuje Srbiju koja je, prema Vučićevim rečima, faktor mira i stabilnosti na Balkanu, koja je ekonomski tigar u Evropi i prestiže Nemačku po svim parametrima.

Zato bi bilo dobro da Vulin i Vučić konačno usaglase stavove kako bi građani znali ko su im prijatelji, a ko neprijatelji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati