Politika

Direktno.rs [ Izvor: Newsmax Adria ]

13. 09. 2021. 22:43 8

Šta sve to Angela Merkel danas NIJE rekla?

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da današnjom posetom Beogradu nemačka kancelarka Angela Merkel nije govorila o Kosovu, vladavini prava i odnosima u regionu jer bi onda, kako tvrdi, priznala da je dramatično pogrešila.

Tadić je u "Pregledu dana" naveo da je Merkel odlučila da sačuva svoju poziciju od toga da je pogrešila.

- Merkel je imala prilike da nastupi principijelno i otvori pitanje Kosova, ništa se ne dešava… Nakon toga Merkel nije rekla ni reč o vladavini prava, kriminalizaciji i naprednjačkoj formaciji "Belivuk" koja je radila uz podršku režima. Merkel nije rekla ni reč o katastrofalnom stanju u regionu, u Crnoj Gori smo imali ogoroman sukob, odnosi sa Hrvatskom su katastrofalni - rekao je Tadić i dodao:

- Da je to rekla, onda bi morala da prizna da je pogrešila i onda je odbila da prizna da je pogrešila.

On je rekao da se nada da će izbori u Nemačkoj stvoriti realističniji pristup prema Srbiji i da se nada da će novi kancelar biti socijaldemokrata Šolc.

- Stvari se menjaju i u globalnim odnosima i ja sam se nadao da će Merkel pristupiti principijelno i nešto se izmenilo. Odabrala je sigurnu varijantu čuvajući sebe da prizna da je pogrešila, a pogrešila je dramatično - rekao je Tadić.

Dodaje da ne veruje da je Merkel jedno pričala na konferenciji za novinare, a drugo iza zatvorenih vrata na sastanku.

Tadić je istakao da je Nemačka danas zemlja sa najmanjim entuzijazmom kada se radi o proširenju EU i dodao da je to nužno da se Balkan integriše u Uniju.

- Ako Evropa ne integriše Zapadni Balkan imaće problem. Balkan je uvek bio kompleksno mesto za evropsku bezbednost - izjavio je Tadić.

Tadić je kritikovao i to što nezavisne televizije nisu mogle da prisustvuju današanjoj konferenciji za novinare i postave pitanje o, kako kaže, samovlašću i nasilju.

- Time je srušen pristup slobode novinarstva - poručio je Tadić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati