Politika

D. Kalajžić

29. 08. 2021. 18:17 2

Moglo je u Peći, a ne može na Cetinju (VIDEO)

Tada se moglo u Peći, a danas ne može na Cetinju! Tako Vučić i Đukanović podgrevaju klimu da Srba nema ni na Kosovu, ni u Crnoj Gori.

Oktobra 2010, Patrijarh srpski, Irinej (Gavrilović), došao je tamo gde pripada, u Pećku patrijaršiju. Uveo ga je blaženopočivši mitropolit Amfilohije. Iako je sveže samoproglašena „Republjik Kosova“, sa sve Haradinajem i Tačijem žestoko protestvovala, u prisustvu 6.000 pravoslavnih vernika sa AP KiM, regiona i dijaspore, u sasluženju vladika i mitropolita SPC i uz prisutne predstavnike i visoke delegacije pravoslavnih crkava i drugih konfesija, nadbiskupa beogradskog, te kompletnog diplomatskog kora iz Beograda, šefova UNMIK-a, OEBS-a, KFOR-a, EU, predsednika Srbije Borisa Tadića, sekretara Saveta za Srbe u regionu i dijaspori, Mlađana Đorđevića, Irinej je uvođenjem u tron i zvanično postao - Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski.

Patrijarh srpski, Porfirije, ovih dana sprema se da bez prisustva naroda, Episkopa budimljansko-nikšićkog, Joanikija, ustoliči u Mitropolita crnogorsko-primorskog. Uz nezapamćenu količinu političkih ujdurmi i ostrašćenosti u režiji Đukanović - Vučić, sve liči na to da će na sveopšte čuđenje još uvek neutronjeni Arhiepiskop pećki ustoličiti Mitropolita crnogorskog bez prisustva verujućeg naroda, a uz prisustvo šačice političara koji se odavno pokazaše kao antihristi. Naravno, za sve je kriva „Korona“ i „velika“ briga antihrista za svenarodno zdravlje. Pa ko proguta - prijatno mu bilo.

Osim potpunog državnog kolapsa kako Crne Gore tako i Srbije, svedoci smo i kolapsu Srpske pravoslavne crkve. Patrijarh ne pominje Pećku patrijaršiju, gde mu je zapravo sedište, a budući mitropolit izgleda pristaje da vodi crkvu sa narodom negde u pozadini. Umesto kanona, u prvom planu su zaplene kokaina, mašine za mlevenje ljudi, vojvođani, kosovari i ostale izmišljene nacije, medijsko sve i svašta, samo da se skrene pažnja sa regionalnih sprega država i mafije, ili bolje rečeno pljačkaških talova sektopartija i bratomafija. I Đukanović i Vučić bi da iskoriste splet nesrećnih okolnosti, pa da posle smrti Amfilohija i Atanasija, podjarme SPC i sruše Krivokapića. Sve zajedno na liniji daljeg regionalnog razaranja srpskog nacionalnog korpusa i identiteta, a po nalogu zapadnih gazda.

Bez obzira na okolnosti i krajnji ishod crkvenih dešavanja u Crnoj Gori, ali i Srbiji, evidentan je trend opasnog i ubrzanog urušavanja unutrašnjeg sistema vrednosti i kanona SPC, što utiče na opšte stanje nacije, pa i države. Patrijarh srpski odmah bi morao da preduzme odlučne korake na utemeljenju svoje pune titule, ugleda crkve i vere naroda u nju, te odjuri u Pećku patrijaršiju koliko ga noge nose i tamo ostane.

Iz međunarodnih izvora dolazi informacija da je to potez koji bi zabio glogov kolac ne samo u svaku dalju kosovsku „nezavisnost“, već i u projekat „Otvoreni Balkan“, koga tvorci iz senke u internoj komunikaciji zovu „WBW“ (Western Balkans Wormhole), ili zapadno-balkanska crvotočina, aludirajući na dalje tiho rastakanje Srbije pod uticajem „Velike Albanije“. Taj projekat između ostalog uključuje stvaranje novih nacija na teritoriji Srbije, od kojih su „kosovari“ već nikli, a „vojvođani“, ili „vojvođari“ kako ih WBW projektanti zovu, upravo se promovišu. Na stend baj režimu su „pazarci“. Cilj je izbrisati nacionalni identitet što većem broju Srba i pretvoriti ih u nacionalne mutante, čime se stvaraju preduslovi za dalje cepanje Srbije po principu prava na samoopredeljenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati