Politika

Direktno.rs

01. 08. 2021. 17:07 30

Boško i Đuka istomišljenici?!

Izjava dr Nebojše Stefanovića, da je srpska policija dokaze o zločinima Belivukovog klana dobila od američkog FBI, ustalasala je javnost. Toliko da je Aleksandar Vučić zakazao hiljadito obraćanje građanima. Ovoga puta sa RTS-a.

Panika u vlasti je nastala jer su ljudi počeli da shvataju da bi ubice koje su "klale ljude, odsecali delove tela i od ljudskog mesa pravili ćevape" i dalje radili nesmetano te stvari. Plus dilovali drogu, reketirali ljude sa estrade, iz sporta i biznisa, prebijali demonstrante... Zato su pojedinci poput Vladimira Đukanovica pribegli strategiji napada na dr Nebojšu tvrdeći da je američki čovek, maltene špijun.

I to je očekivano. Ali ono što je neočekivano je činjenica da mu se sa istom, samo jos decidnijom porukom priključio jedan od opozicionih lidera, predsednik Dveri Boško Obradović.

Obradović je na tviteru napisao:

Čudi to što Obradović pokazuje ogromno neznanje za čoveka koji se 15 godina bavi politkom pa saradnju sa FBI shvata kao špijunažu. Srpska policija, baš kao i sve druge policije sveta međusobno sarađuju i razmenjuju informacije. Ni Amerikanci i Rusi i Nemci i Kinezi i svi ostali. Na taj način se bore protiv terorista, narko dilera, sprečavaju trgovinu ljudima... Isto rade i bezbednosne službe čiji se direktori okupljaju na skupovima širom sveta kako bi dogovorili bolju saradnju u borbi protiv kriminala. Zato je tvrdnja Obradovićeva više nego neobična. Kao što je neobično da već mesecima, od dana kada je prihvatio učešće u Vučićevom dijalogu, Obradović više nije ni fašista, ni Ljotićevac, ni nasilnik...

Jedan od najoštrijih opozicionara kako u parlamentu tako i na ulici je prethodnih nedelja postavio pitanja da li su aferu Belivuk lansirale strane službe baš sada da bi ucenjivale Vučića, kritikovao Mariniku Tepić i javno rekao da neće rušiti Vučica na temi Kosova. Kosova, sa čijeg je severa Vučić povukao srpsku policiju, sudije prebacio u kosovski pravosudni sistem, kome je dozvolio da ima svoj pozivni broj i na kraju mu predao celu elektromrežu vrednu vise milijardi evra koja je bila u vlasništvu države Srbije.

Na stranu to što Obradović nema političku snagu da ruši Vučića na bilo kojoj temi, ova izjava je mnogima zaparala uši.

Sve u svemu, ostaje da se vidi narednih meseci da li su sve ovi Obradovićevi politički manevri kako bi se sačuvao od napada režima ili se nešto u političkom delovanju Dveri zaista promenilo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati