Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

31. 07. 2021. 19:33 23

Bakarec: Pre bih se ubio nego prešao u SNS, Vučić je psiho

"Ja ne podnosim SNS. Možda bi oni želeli da pređem tamo kao toliki (Tika, Šora, Ljuša…), ali ja bih se pre ubio" - izjavio je Nebojša Bakarec u autorskom tekstu "Invazija telokradica", 2012. godine.

- Za ovih deset i više godina objavili smo mnogo kritičkih tekstova o Vučiću i SNS. Ali, verovali ili ne, jedan od najžešćih i najgrubljih tekstova protiv Aleksandra Vučića na NSPM, sa sve "dijagnozom" i prigodnim citatima iz literature, napisao je Nebojša Bakarec, glavom i bradom - podsetio je Đorđe Vukadinović, glavni urednik Nove srpske političke misli i politički analitičar.

Kao sećanje na period pod turskim ropstvom, u narodu je ostala izreka da "ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici su krvave do ramena". Upravo ovom izrekom se može opisati mentalni sklop Nebojše Bakareca, koji je do pre samo nekoliko godina, optuživao Vučića za najteže oblike kriminala i korupcije, da bi danas, bukvalno, postao kerber njegovog lika i dela.

Prostim pretraživanjem na sajtu NSPM, otkriva se mnoštvo autorskih tekstova Nebojše Bakareca, u kojima najžešće optužuje Aleksandra Vučića i njegov režim za mnogobrojna krivična dela, tvrdeći da je naprednjački lider nedovršena ličnost i da pati od raznih vidova psihoze.

Tako, recimo, u tekstu "Beograd na vodi - kolosalna obmana sa nesagledivim posledicama", iz februara 2014. godine, Bakarec tvrdi:

-  Izjave Aleksandra Vučića, osim što su potpuno nezrele i detinjaste, predstavljaju poziv na korupciju i nepoštovanje zakona, sa najvišeg državnog mesta. Ovim postupkom PPV-a, će biti omogućeno da investitori iz Emirata, za početak, pribave protivpravnu imovinsku korist u znatnom milionskom iznosu u dolarima, a na štetu države Srbije. Ovo protežiranje stranih investitora i oligarha, od strane Vučića, se suštinski ne razlikuje od protekcije za koju su se izborili domaći investitori i tajkuni, Mišković i Beko, u procesu privatizacije „Luke Beograd“, procesu otimanja zemljišta bez naknade, u javnoj svojini, radi gradnje „Grada na vodi“. Vučić na sebe primenjuje jedne standarde a na Miškovića i Beka druge. Naravno, teško je verovati da će Vučić da optuži sam sebe za korupciju, ili za pribavljanje protivpravne koristi drugim licima - sve u korist braće šeika iz Emirata - kaže Bakarec i dodaje da je projekat "Beograd na vodi" Vučićevo Potemkinovo selo.

U tesktu "Infuzija u mozak", iz septembra 2013. godine, Bakarec konstatuje:

- Prvom potpredsedniku su infuzije koje prima udarile direktno u glavu (osnovano sumnjam da dvojica Vučićevih doktora, a „prijatelja koji mu pomažu da izdrži“ u infuzioni rastvor stavljaju i nešto jače). Nije isključeno ni to da su kanile ubodene direktno u mozak Prvog.

U istom tekstu Bakarec tvrdi da Vučić pati od simptoma "podvojene ličnosti".

- Udvorištvo kojim ga javno obasipaju je odavno odvratno. Ponovićemo tvrdnju da se stvara kult ličnosti, koji počinje značajno da nadrasta onaj poslednji relevantni, kult Slobodana Miloševića. Postoji važna razlika – Vučić ima i nepodeljenu podršku Zapada, medija i velikog dela opozicije. Pošto se i inače radilo o nedovršenoj ličnosti, sasvim je jasno da su uzlet u nebo popularnosti i pre svega neslućena moć i vlast u poslednjih godinu dana, dalje uticali na nezdravo narastanje ega Aleksandra Vučića. On se našao u poziciji deteta ili neke druge nedorasle osobe kojoj su kao u nekom filmu fantastike, date mogućnosti - oruđa i oružja da iživljava svoje fantazme... Naš Prvi Vođa neodoljivo podseća na glavnog junaka knjige Roberta Luisa Stivensona - „Čudni slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda“ - napisao je Bakarec, koji je danas jedan od glavnih promotera Vučićevog kulta ličnosti.

Bakarec se u tekstu "Tarabić ili Trgovčević - Vučićeva prekognicija?", pozabavio i tvrdnjama naprednjačkog lidera da "zna kako će skončati".

- Verovali vi, poštovani čitaoci, ili ne, u iskrenost sudbinskih predviđanja gospodina Vučića, jedno je sigurno. U oba slučaja radi se o psihološkom problemu. U slučaju da su reči izgovorene sa ciljem manipulacije, leka nema. U drugom slučaju radi se o mesijanskoj psihozi nepriličnoj funkciji na kojoj se nalazi ličnost koja je izgovorila sporne reči. U tom slučaju leka ima, ali se mora potražiti stručna pomoć - konstatovao je Bakarec septembra 2013. godine.

Nastaviće se...

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Koaliciono pozorištance

Zoran Živković [21.09.2021.]


Anketa

Ko nosi najskuplju garderobu u SNS?

Rezultati

Video dana

Odlučio je da se p(r)ovuče posle osvajanja trke...