Politika

Direktno.rs

25. 07. 2021. 14:11 33

KAKO IDE PETICIJA? Vučić sa 60 odsto podrške spao na 433 podržavalaca

"Vučićev ugled" doživeo je sunovrat, a ovo se najbolje može videti po peticiji kojom su isti pokušali da ga odbrane estradni umetnici, poslanici i influenseri. Njih svega 433.

Predsednik često voli da se pohvali kako izbore dobija sa ubedljivom većinom, te da ga podržava 60 odsto Srbije. Ne postoji potez koji nije povučen, naročito ovih dana, kako bi se njegov rejting povećao, a ugled sačuvao. Ništa, izgleda, nije urodilo plodom.

Peticija za odbranu ugleda predsednika od juče ima svega 433 potpisa, a ako već nećemo o kvantitetu nego o kvalitetu, ni tu situacija nije ništa bolja. Rijaliti zvezda Kija Kockar, Vučićev pevač i novopočeni pisac Aca Lukas, zatim muzički producent Saša Mirković, bivši borac protiv Vučića, koji je na kraju završio u zatvoru pa se "opametio".

Osim estrade predsedniku su u pomoć pritekli i mlađani influenseri i influenserke i naravno stranačke kolege od kojih većina Vučiću duguje svoje čitavo postojanje na političkoj sceni. Tako su se u dugom nizu izređala imana svih poslanika SNS, ali ipak ne dovoljno da bi cifra prešla 433 potpisnika.

Ne tako davne 2018. SNS je na tri strane objavilo spisak 1.000 ličnosti iz javnog života koje ih podržavaju pred izbore za gradske odbornike u Skupštini grada Beograda. Gde su sada makar ti stari podržavaoci režima?

Možda su shvatili da su svoj potpis tada dali i Velji Nevolji ili su možda osetili da se nekome bliži kraj. A možda će isto to uraditi i onih 60 odsto građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati