Politika

Direktno.rs

24. 07. 2021. 10:13 86

Vučića peticijom brane Aca Lukas, Kija Kockar, Vacić...

Od kada su u javnost pušteni delovi iskaza Veljka Belivuka u kojima navodi da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "tražio razne usluge", kao i to da su se sastali u jednom stanu na Zvezdari, naprednjačka propagandna mašinerija radi putom parom da odbrani Vučića. Aktivirali su se dežurni režimski agigatori, gotovo svi funkcioneri, tabloidi, a najnoviji vid odbrane je čak i nešto što je nepoznato za vlast - peticija.

Koliko vlast očajno želi da skrene pažnju sa činjenice da je Veljko Belivuk, koji je optužen za mnogobrojna zverska ubistva, dao iskaz u kome navodi svoje veze sa predsednikom Srbije, govori činjenica da su Vučićevi dežurni branioci potpisali čak i peticiju. Peticije nisu bitne za vlast kada se radi o odbrani ekologije, ljudskih prava, medija i slično. Ali kada se brani Vučić, tada su apsolutno legitimne. 

Na sajtu Instituta za političko umrežavanje, čiji je pravni zastupnik Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige koja u koaliciji sa naprednjacima ima svog poslanika u pokrajinskom parlamentu Vojvodine, osvanula je pomenuta peticija koju je potpisala 61 "javna ličnost".


Na listi onih koji brane Vučića su i rijaliti zvezda Kija Kockar, zatim glavni Vučićev pevač i novopočeni pisac Aca Lukas, zatim muzički producent Saša Mirković bivši borac protiv Vučića, koji je na kraju završio u zatvoru pa se "opametio, naravno, tu su i pevačice Maja Nikolić, Leontina, Marina Visković, pa Vanja Bulić, čak i jedna Tik tok zvezda Milovan Stijović, ali i Vučićevi političari poput Miše Vacića, Bate Jugovića i sličnih. Ceo spisak možete pogledati OVDE.

Vučiću nije bitno ko ga podržava, bitno je samo da na sve načine okrivi opozicju za stvari s kojima se u vezu dovodi upravo on. Tako između ostalo u peticiji stoji da "medijski rat protiv Aleksandra Vučića ima opasne i krajnje destabilizujuće namere sa ciljem omalovažavanja kako institucije predsednika, koja svoj legitimitet crpi iz direktne i većinske podrške građana na izborima i koja po Ustavu Republike Srbije izražava jedinstvo svih njenih građana, tako i sa ciljem obesmišljavanja sudstva i tužilaštva".


Zamislite državu u kojoj predsednika brane estradne i rijaliti zvezde, muzički producenti koji su bili u zatvoru, ekstremni desničari i svi oni koji predstavljaju mentalnu trovačnicu naroda. 

Što bi se reklo s kim si, takav si...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 86

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati