Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

22. 07. 2021. 14:21 7

"Vučić treba da bude uhapšen, saslušan i smenjen"

Pokret Oslobođenje od početka ove afere upozorava da je klan Belivuk ustvari podružnica Jajinačkog klana koji hara celom Srbijom i koji predvode braća Vučić. Sada se to i potvrđuje, kaže za Nova.rs lider ovog pokreta Mlađan Đorđević komentarišući iskaz vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka o vezama sa Aleksandrom Vučićem i vrhom SNS.

- Vučić već danas mora i treba da bude uhapšen, saslušan i smenjen. Belivuka je stvorio Vučić i sve je radio po njegovom naređenju, obezbeđivao skupove, disciplinovao tribine, uklanjao protivnike. Srpska napredna stranka nije partija, već mafijaška organizacija - navodi Đorđević.

On dodaje da je "ovaj klan pobio 20 mladića, zato što se nisu slagali sa Vučićevim preuzimanjem navijačkih tribina".

- Tužilaštvo i policija moraju da saslušaju sve naprednjačke funkcionere koji su bili u vezi sa njima. Ipak, znamo da su i oni pod kontrolom SNS i da se to neće desiti. Zato Aleksandru Vučiću poručujem, jednog dana, u slobodnoj Srbiji, odgovaraćeš za ove zločine i ovaj kriminal - rekao je Đorđević.

U tekstu koji je objavio istraživački portal KRIK, navodi se da je Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao da je ubica.

Iz transkripta sa saslušanja koji je objavio KRIK, može se videti da je Belivuk govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Ispričao je da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga - da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz "CarGo".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati