Politika

Milan Zarić

16. 07. 2021. 12:01 30

Milena Popović razrešena dužnosti, da li je to Vučić kažnjava?

U Narodnoj skupštini, odnosno u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo došlo je do promena, pa član ovog Odbora više nije Milena Popović, dok je sa mesta zamenika člana razrešen Lav Grigorije Pajkić. Đorđe Todorović, poslanik SNS, napredovao je, pa je od zamenika člana postao član Odbora, dok su nova imena Zoran Tomić i Dejan Kesar, što je ozvaničeno i u Službenom glasniku.

Svakako najzanimljivija odluka o izboru članova i zamenika članova Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo je razrešenje Milene Popović, nevenčane supruge ubijenog političara Olivera Ivanovića.

Naime, ona je minulih dana i nedelja kontrirala Aleksandru Vučiću, tražeći da na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića budu saslušani Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, koga je praktično predsednik Srbije "oslobodio krivice", istakavši da je on "prihvatio poligrafsko testiranje" i da je "prošao poligraf".

Takođe, Milena Popović je napustila i skupštinsko zasedanje na kom je govorio Aleksandar Vučić, istakavši da se na takav potez odlučila jer su u tom trenutku u skupštinskoj sali nalazio Milan Radoičić. Istakla je nakon toga Milena Popović da je zvala Vučića, međutim, kako stoje stvari, to nije dovelo do toga da zadrži funkciju u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Sada, samo se postavlja pitanje da li je ona kažnjena zbog neposlušnosti ili je neki drugi razlog po sredi.

Dužnosti je, kao što smo napomenuli, razrešen i Lav Grigorije Pajkić, a zanimljiv je i napredak Đorđa Todorovića, koji je nakon zamenika člana Odbora postao član.

Todorović je, naime, bio zaposlen u Skupštini i u prethodnom sazivu, a sve vreme je samo vodio botove zajedno sa Marijom Jovičić. Očilgedno se šefu svidelo na koji je način taj posao obavljao, pa je odlučeno da bude unapređen.

Takođe, novi članovi Odbora su Zoran Tomić i Dejan Kesar, a ove promene su usvojene 14. jula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati