Politika

Direktno.rs

22. 06. 2021. 19:12 0

"SNS zaposlenje tretira kao unutarpartijsko pitanje"

Povodom poziva za Javnu raspravu o nacrtu Zaključka o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grada Požarevca za 2021. godinu, Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac na isti javno upućuje sledeće primedbe, piše u saopštenju SSP Požarevac.


Sapštenje prenosimo u celosti:

- Nedopustivo su mala sredstva u iznosu od 10.000.000 dinara, predviđena za unapređenje zapošljavanja i smanjenje nezaposlenosti kao jednog od gorućih problema u našem gradu, obzirom da ovaj režim taj iznos svake godine troši samo na novogodišnju rasvetu u Požarevcu;


- Plan predviđa samo 47 radno angažovanih lica i to na određeno vreme, kroz Program javnih radova i Program stručne prakse, što je nedovoljno u odnosu na broj nezaposlenih lica u našem gradu;

- Program ne predviđa podršku samozapošljavanju i podršku privatnom sektoru za povećanje broja zaposlenih;

- Program uopšte ne rešava pitanje zapošljavanja mladih.

SNS vlast poslednjih 10 godina pitanje zapošljavanja tretira kao unutarpartijsko pitanje. Do posla se može doći samo na osnovu članske karte SNS-a i to uglavnom po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, kako bi zaposlene ucenjivali i držali u egzistencijalnoj neizvesnosti.

Problem zapošljavanja se ne rešava ovakvim dokumentima koji ne služe ničemu, osim kao pokriće za nezakonito stranačko zapošljavanje, a što proizilazi iz nacrta ovog plana. Planom za dan posle odlaska ovog režima, SSP predviđa višestruko veća ulaganja u podsticaje, subvencije i programe zapošljavanja i samozapošljavanja naročito u oblastima informacionih tehnologija, ekologije, proizvodnje organske hrane, dok će se zapošljavanje u javnom sektoru odvijati u skladu sa Zakonom definisanim uslovima, uz transparentnost svakog koraka u postupku.

Ovakva rešenja su način da se spreči odumiranje grada. Odlazak naših sugrađana možemo zaustaviti samo ukoliko im omogućimo da ovde rešavaju svoje egzistencijalno pitanje u skladu sa svojim obrazovanjem i sposobnostima, a ne po osnovu pripadnosti vladajućoj stranci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati