Politika

Direktno.rs

17. 06. 2021. 13:22 31

Povuci se s vlasti: Pismo Vučiću zbog napada na Jelisavetu Vasilić

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije, povodom njegovih izjava o Jelisaveti Vasilić, koja je pre dva dana preminula.

Pismo Topličkog centra, koje je potpisao Dragan Dobrašinović, direktor te organizacije, prenosimo u celosti.

"Gospodine predsedniče,

U ponedeljak, 14. juna 2021. godine, samo dan pred smrt Jelisavete Vasilić ste, reagujući na njenu izjavu da Rio Tinto nije kapitalni već koruptivni projekat, izjavili ‘da ona polazi od sebe’ i da ‘nije slučajno optuživana za razne koruptivne poslove.

Jelisaveta Vasilić je poslednjih godina bila članica Saveta za borbu protiv korupcije i javnosti je bila poznata kao posvećeni i istrajni borac protiv ovog teškog društvenog zla. Savet za borbu protiv korupcije je telo Vlade Republike Srbije. Imajući u vidu značaj i težinu reči koje izgovara predsednik Republike, pozivamo Vas da javnosti odgovorite na sledeća pitanja:

1. Za koje koruptivne poslove, kada i od kog tužilaštva je bila optuživana Jelisaveta Vasilić?

2. Od kada posedujete saznanja o koruptivnim poslovima za koje je optuživana Jelisaveta Vasilić?

3. Zbog čega niste ranije obavestili javnost i odgovarajuće institucije o koruptivnim poslovima za koje je optuživana Jelisaveta Vasilić?

Ukoliko su Vaše reči istinite, odgovorni ste zbog toga što niste sprečili učešće Jelisavete Vasilić u radu Saveta za borbu protiv korupcije i tako ozbiljno uticali na narušavanje integriteta ovog Vladinog tela i institucionalne borbe protiv korupcije u Srbiji.

Ukoliko Vaše reči ne odgovaraju istini, odgovorni ste jer ste svesno i zlonamerno izrekli klevetu na račun Jelisavete Vasilić i tako pokušali da kompromitujete jednu časnu i odgovornu ženu.

I u jednom i u drugom slučaju, javno ste pokazali da ste nedostojni dužnosti koju obavljate i poverenja građana Srbije. Zbog toga vam, toplo i dobronamerno, poručujemo da je i zbog Vas i zbog ove zemlje najbolje da se povučete sa dužnosti Predsednika Republike i otvorite mogućnost za moralno i svako drugo ozdravljenje ovog društva.

Ovo, naravno, pod uslovom da ste sačuvali makar mrvicu časti, u šta, sa mnogo osnova, sumnjamo", piše na krsju pisma Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati