Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

17. 06. 2021. 13:22 31

Povuci se s vlasti: Pismo Vučiću zbog napada na Jelisavetu Vasilić

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije, povodom njegovih izjava o Jelisaveti Vasilić, koja je pre dva dana preminula.

Pismo Topličkog centra, koje je potpisao Dragan Dobrašinović, direktor te organizacije, prenosimo u celosti.

"Gospodine predsedniče,

U ponedeljak, 14. juna 2021. godine, samo dan pred smrt Jelisavete Vasilić ste, reagujući na njenu izjavu da Rio Tinto nije kapitalni već koruptivni projekat, izjavili ‘da ona polazi od sebe’ i da ‘nije slučajno optuživana za razne koruptivne poslove.

Jelisaveta Vasilić je poslednjih godina bila članica Saveta za borbu protiv korupcije i javnosti je bila poznata kao posvećeni i istrajni borac protiv ovog teškog društvenog zla. Savet za borbu protiv korupcije je telo Vlade Republike Srbije. Imajući u vidu značaj i težinu reči koje izgovara predsednik Republike, pozivamo Vas da javnosti odgovorite na sledeća pitanja:

1. Za koje koruptivne poslove, kada i od kog tužilaštva je bila optuživana Jelisaveta Vasilić?

2. Od kada posedujete saznanja o koruptivnim poslovima za koje je optuživana Jelisaveta Vasilić?

3. Zbog čega niste ranije obavestili javnost i odgovarajuće institucije o koruptivnim poslovima za koje je optuživana Jelisaveta Vasilić?

Ukoliko su Vaše reči istinite, odgovorni ste zbog toga što niste sprečili učešće Jelisavete Vasilić u radu Saveta za borbu protiv korupcije i tako ozbiljno uticali na narušavanje integriteta ovog Vladinog tela i institucionalne borbe protiv korupcije u Srbiji.

Ukoliko Vaše reči ne odgovaraju istini, odgovorni ste jer ste svesno i zlonamerno izrekli klevetu na račun Jelisavete Vasilić i tako pokušali da kompromitujete jednu časnu i odgovornu ženu.

I u jednom i u drugom slučaju, javno ste pokazali da ste nedostojni dužnosti koju obavljate i poverenja građana Srbije. Zbog toga vam, toplo i dobronamerno, poručujemo da je i zbog Vas i zbog ove zemlje najbolje da se povučete sa dužnosti Predsednika Republike i otvorite mogućnost za moralno i svako drugo ozdravljenje ovog društva.

Ovo, naravno, pod uslovom da ste sačuvali makar mrvicu časti, u šta, sa mnogo osnova, sumnjamo", piše na krsju pisma Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Koaliciono pozorištance

Zoran Živković [21.09.2021.]


Anketa

Ko nosi najskuplju garderobu u SNS?

Rezultati

Video dana

Odlučio je da se p(r)ovuče posle osvajanja trke...