Politika

[ Izvor: N1 ]

16. 06. 2021. 18:51 42

Vučić pričao o sramnoj izjavi o Jelisaveti Vasilić - bolje da je ćutao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na pitanje N1 da li oseća nelagodu što je u ponedeljak žestoko kritikovao članicu Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavetu Vasilić, koja je u utorak preminula, rekao da je on nije žestoko "napao", već da je odgovarao na napade, ali i da je rekao ono što misli.

- Ne, mi smo bili žestoko napadnuti. U nekom intervjuu gospođa Vasilić je rekla da je nešto što radimo sa Rio Tintom deo velike koruptivne aktivnosti. Ja sam na to rekao. I naravno kad neko umre da vam je žao. Ali, da li sam rekao onako kako bih reagovao sutradan za svakoga ko bi mi to rekao - da. Rekao sam - pa vi to polazite od sebe, pošto nikakvih koruptivnih aktivnosti nema. Koje ste to koruptivne aktivnosti videli kod Rio Tinta, osim možda kod vlasnika vaše televizije i njegovog pomoćnika (Dragana) Đilasa - rekao je Vučić.

N1 navodi da ni tom prilikom nije propustio da spomene lidera SSP i "vlasnika N1".Odgovorio je da je rekao ono što misli.

- Suština je u tome da sam rekao ono što mislim. Da li izražavam saučešće porodici - uvek, podrazumeva se, civilizacijska vrednost - rekao je Vučić.

On u pitanju N1 vidi pokušaj da sve "zloupotrebi".

- Ja govorim šta mislim i ne biste verovali koliko mi je čist i obraz i srce i savest. Nisam ukrao ni dinara, ne 600 miliona evra, ni dinara. Nisam ništa bogatiji od toga kakav sam bio pre devet godina. Ništa bogatiji - jer me to ne interesuje, interesuje me šta će iza nas da ostane. A ja vam tražim da mi pokažete bilo koju koruptivnu aktivnost po pitanju Rio Tinta, bilo gde, bilo kada, da je bilo ko iz Vlade u ovo vreme uzeo bilo koji dinar. Trebalo je da ga uzmu neki drugi kad su im davali dozvole, pa nisu uzeli ni dinara za državu. Za sebe - to ne mogu da garantujem - rekao je Vučić.

Ako govorite o koruptivnim aktivnostima, dajete mi dokaz, rekao je Vučić.

- Nisam ja napadao, ja sam odgovarao na veoma žestoke napade - kaže.

Podsetimo, Vasilić je u ponedeljak, gostujući na N1, rekla da ukoliko Vlada ne da informacije o projektu "Jadar" kompanije Rio Tinto, onda to nije nikakav kapitalni već koruptivni projekat.

Komentarišući tu njenu izjavu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u ponedeljak na TV Pink rekao da Vasilić "polazi od sebe".

- Nije slučajno optuživana za razne koruptivne poslove i ona od sebe, ona ne može da razume da ljudi imaju snove, ona to ne može da razume jer je njihov nivo šta mogu da strpaju u džep - kazao je Vučić.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić preminula je u utorak u 81. godini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati