Politika

Direktno.rs

06. 06. 2021. 13:01 15

Đilas Jovičiću oprostio kaznu od 100.000 jer "nije imao para"

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić nasmejao je svojom odbranom za 350.000 evra čitavu Srbiju, ali njegov izgovor da nema novca da Draganu Đilasu plati odštetu poprima sasvim novu dimenziju u jeku novih saznanja.

Naime, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas tužio je pre nekoliko godina Jovičića jer ga je u Skupštini Beograda optuživao da je lopov. Kada je Jovičić izgubio na sudu žalio se kako nema novca da plati kaznu od 100.000 dinara. Lider SSP nakon toga je Jovičiću kaznu oprostio.

- Ja sam ovog Jovičića najviše zapamtio po tome što je na sudu izgubio od Đilasa da plati sto hiljada zbog uvreda i kleveta i on počeo da kmeči kako nema para, kako porodica, ovo ono, i Đilas mu oprosti kaznu, i on odmah ode u Informer i najgore ga izvređa - prisetio se ovog događaja jedan tviteraš.

Sve ovo postaje apsurdno nakon saznanja da je kod Jovičića nakon hapšenja u kući tokom pretresa pronađeno čak 350.000 evra za koje on tvrdi da su ušteđevina i poklon sa njegove svadbe.

- Dragan Đilas me je tužio sudu jer sam mu pre osam godina rekao da je lopov. Šta ćemo sada kada je to dokazano? Kada su hrabri i savesni novinari istražili i pronašli sve Đilasove račune 'crno na belo'?! Da li će nadležne institucije, u ovom slučaju tužilaštvo i Uprava za sprečavanje pranja novca, reagovati ili će se i ovog puta ovaj bahati tajkun izvući i proći nekažnjeno - rekao je prorežimskim tabloidima Jovičić ove godine i nastavio da vređa čoveka koji mu je oprostio kaznu.

Podsetimo, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula. Predsedniku opštine Palilula Viši sud je Jovičiću odredio pritvor do 30 dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati