Politika

Direktno.rs

25. 05. 2021. 14:17 7

"Ako ih ne zaustavimo, kriminalci će biti gospodari sudbine naše dece" (VIDEO)

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je firma “Milenijum tim”, na čijem čelu se nalaze biznismeni Stojan Vujko i Ivan Bošnjak, jedan od najbolje organizovanih sistema za isisavanje novca iz državnog budžeta, i da se njihova koruptivna delatnost dobro vidi na primeru privatizacije Vranjske Banje.

 

- ”Milenijum tim” kupuje hotele i specijalnu bolnicu u Vranjskoj Banji za manje od dva miliona evra u junu 2020, usred pandemije virusa korona. Neposredno nakon te transakcije, bolnica je izbrisana iz registra zdravstvenih ustanova, u trenutku kada se tražio krevet više za obolele od kovida u Pčinjskom okrugu - rekao je Jeremić u intervjuu portalu Slavija-info.

Jeremić je naveo da je “Milenijum tim” za taj projekat ubrzo potom dobio 10 miliona evra subvencija iz državne kase, povodom čega se oglasio i Savet za borbu protiv korupcije sa predlogom Vladi Srbije da se preko tužilaštva i ostalih nadležnih institucija isprocesuira ovaj slučaj.

- Nije se desilo ništa, osim da kada je Narodna stranka počela da priča o tome, a neki mediji to preneli, su svi dobili bezobrazne astronomske tužbe od “Milenijum tima”, sa ciljem da budemo ućutkani.

 

Jeremić je rekao da kompanija “Milenijum tim” ostvaruje ogromne prihode od države na projektima gasifikacije koje dobija bez tendera, preko gradnje državnih stanova, kroz “Beograd na vodi”, a u budućnosti to planira da učini preko projekta stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru hala IMT-a, kao i na Makiškom polju, glavnom vodoizvorištu Beograda.

- Ako ne budemo stali na put kriminalcima, ljudi poput Zvonka Veselinovića, Nikole Petrovića i Slaviše Kokeze će sutra biti gospodari sudbine naše dece - poručio je Jeremić i dodao je to još jedan od razloga zbog čega se Narodna stranka zalaže za revanšizam.

- Revanšizam je nemilosrdno privođenje pravdi svih onih koji su opljačkali državu i trovali narod, i ogrešili se ne samo o pravne, već i o moralne regule. Revanšizam je pedantna lustracija, uz pažljivo ispitivanje porekla imovine - rekao je Jeremić i naveo kao primer onih prema kojima će biti sproveden revanšizam Željka Mitrovića, Dragana J. Vučićevića, Gorana Vesića i Aleksandra Šapića.

 

Govoreći o pregovorima o izbornim uslovima, Jeremić je rekao da je „konzervativan u očekivanjima“.

- U Evropi još uvek nisu svesni toga da je diktatura u Srbiji štetna po njihove interese. Ali, ipak im je problem da to bude u toliko otvorenoj formi, bez opozicije u parlamentu.

On je naveo da je pretnja bojkotom jedini način da režim napravi kakve-takve ustupke u izbornim uslovima.

- Ne budemo li čvrsti u stavu da ćemo ponovo bojkotovati izbore ukoliko ne dođe do poboljšanja uslova, Vučić nam neće dati ništa. Narodna stranka je dala reč građanima da neće biti ikebana u Vučićevom imaginarijumu demokratije. Održali smo reč prošle godine, i opet ćemo - zaključio je Jeremić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati