Politika

M. Z. [ Izvor: SOinfo.org ]

17. 05. 2021. 09:33 11

SNS-ovci traže smenu i Marije Obradović!

Lokalni odbori su prethodnih dana, jedan za drugim, izglasavali nepoverenje Nebojši Stefanoviću, tražeći njegovu ostavku. Međutim, nije aktuelni ministar odbrane jedini koji je na udaru naprednjaka, budući da somborski odbor SNS traži smenu i Marije Obradović!

Da gradski odbor Srpske napredne stranke iz Sombora traži smenu Marije Obradović, ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu, pisao je Glas javnosti. Isto je izvestio i lokalni portal SOinfo.org, koji je, kako se navodi, dobio potvrdu da je somborski odbor odlučio da podnese smenu Marije Obradović, ali i Nebojše Stefanovića.

Glas javnosti je naveo da pojedini izvori bliski naprednjacima traže da se ministarka Obradović razreši funkcije, budući da se njeno ime vezuje za "aferu Gakovo".

- Okosnicu tog slučaja čine tvrdnje da ona uzgaja svinje u zadruzi osnovanoj zajedno sa mrežom osoba povezanih sa SNS, i to u poljoprivrednom gigantu čiji je vlasnik navodno nekada bio čovek koji se povezuje sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka - naveo je ovaj medij.

Da podsetimo, Vojvođanski istraživačko-analitički centar je krajem marta u istraživanju naveo da su u somborskom ataru, između Gakova i Rastine, nikla tri objekta za uzgoj svinja. Dokumentacija novinara, kako je ukazano, pokazuje da su u to investirali državna sekretarka Dragana Potpara, Ivan Bojović, za koga mediji pišu da je partner ministarke Obradović, te Stefan Videkanjić, bratanac bivšeg predsednika opštine Kula Perice Videkanjića.

Upravo je zbog toga Marija Obradović bila na udaru prorežimskih tabloida, koji su je povezali sa klanom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, pa ovaj potez somborskih naprednjaka i ne predstavlja toliko iznenađenje.

A zahtev za smenu Marije Obradović od strane somborskog odbora SNS prokomentarisao je Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, i to na krajnje ironičan način.

- Somborski odbor SNS podneo zahtev za smenu Nebojše, ali i Marije Obradović i to zbog afere "Gakovo". Mogla bi da ih tuži za uvredu časti... - naveo je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati