Politika

Direktno.rs

12. 05. 2021. 13:28 19

Tepić: U zaplenjenom telefonu nage fotografije MALOLETNIH ĆERKI Palminih saradnika (VIDEO)

Želim sa ovog mesta da pitam da li su Tužilaštvu dostavljeni dokazi iz mobilnog telefona najbližeg Palminog saradnika, koji je zaplenjen pre nekog vremena. On je u posedu policije. U tom telefonu nalaze se fotografije i snimci nagih maloletnih ćerki Palminih najbližih saradnika, koji su na najvišim funkcijama u Jagodini - upitala je Marinika Tepić, potpredsednica SSP, na konferenciji za novinare, povodom novih saznanja o aferi "Palma" i kako je rekla, organizovanom podvođenju maloletnica, u Jagodini.

- Zašto se ovo krije, zašto se zataškava i ko to čini, jer je telefon zaplenjen na izborni dan 21. juna prošle godine. Tada je jedno lice, Markovićev saradnik, uhapšeno i u njegovom telefonu su nađeni snimci. Da li se ovim dokazima neko ucenjuje, da li se trguje informacijama, da li se preti i ko koga štiti. Ovo je jedna od najskandaloznijih informacija - otkrila je Tepić.

Na tim fotografijama i snimcima su, svakako, kompromitujući sadržaji rekla je potpredsednica SSP, i dodala:

- Meni je veoma značajno da kažem da su se ljudi iz Palminog okruženja ohrabrili da doprinesu ovome. Dragan Marković je lice na položaju i za ovo krivično delo zaprećena je isključivo zatvorska kazna. Zato tražimo da se postupi po krivičnoj prijavi jednog od lica koje je podneta u ponedeljak i da privedu Palmu - rekla je Tepić.

Ona je pitala i da li je policija pozvala profesora Veraldija, bivšeg italijanskog konzula, da da svoj iskaz.

- Jer je moja koleginica Sanda Rašković Ivić vrlo precizno opisala o ovim okolnostima i onome što je profesor rekao. Palma je rekao da je Ivić lagala, a da je profesor Veraldi sve demantovao. To je laž. On je u svom pismu samo rekao da se ne seća baš dobro i da ne bi voleo da bude upleten u ovu aferu. Nijednom rečju nije demantovao ono što je gospođa Ivić rekla - podvukla je Tepić.

Tepić je naglasila da je ponovo pozvana da da iskaz, ovog puta ne u jagodinskoj policiji nego u tužilaštvu u Kraljevu, u petak u 11 sati. Dodala je da nije obaveštena po kom osnovu je pozvana ili kako neko po istom osnovu može da bude pozvan dva puta da daje iskaz na istu okolnost.

- Ali s obzirom na to da nam je svima u interesu da se ova istraga dovede i u zvaničnu proceduru, naravno da ću otići i izneti sva neposredna saznanja, što od očevidaca, što od žrtava - rekla je ona.

Dodala je da će pitati tužilaštvo šta je učinjeno po pitanju zaštite svedoka i žrtava. Tepić je kazala da je juče u Beogradu izjavu dao jedan od svedoka, koji je izneo sa svoja saznanja za period 2010 - 2015. godine.

Svedok čiji je iskaz Tepić emitovala 19. aprila podneo je i krivičnu prijavu protiv Markovića zato što je on otkrio njegov identitet, kazala je potpredsednica SSP i pozvala tužilaštvo da postupi po službenoj dužnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati