Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

08. 04. 2021. 11:45 13

Tepić: Dok su me napadali, policajci su okretali glavu (VIDEO)

Komentarišući jučerašnji incident u Jagodini, kad je grupa pristalica vlasti ometala njenu konferenciju za novinare, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić za Nova.rs ističe da se prvi put dogodilo da neko fizički nasrne na nju i da je zbog toga odlučila da podnese krivičnu prijavu. Ona napominje da se sve to događalo ispred dvadesetak policajaca koji su, kako kaže, okretali glavu i odbijali da reaguju.

Marinika Tepić je prethodnog dana bila u Jagodini kako bi pružila podršku lokalnim funkcionerkama Stranke slobode i pravde, Кatarini Jokić i Jeleni Кostić, koje su nedavno privedene zbog optužbi da su širile paniku. 

Međutim, konferenciju za medije nije bilo moguće održati mirno, jer su simpatizeri vlasti u nekoliko navrata pokušavali da ih spreče da govore.

Među okupljenima, najglasniji je bio odbornik Prave Srbije u Skupštini Jagodine Dušan Marković, koga je Tepić optužila da je urlao na nju, te da ju je odgurnuo bez ikakvog razloga.

- Ovo mi je prvi put da je neko fizički nasrnuo na mene i zbog toga sam odlučila da podnesem krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbednosti - ističe Tepić.

Ona kaže da joj je Marković najpre prišao s leđa, da bi je potom odgurnuo.

- Okrenula sam se, pitala ko je i šta želi. Rekla sam mu da se udalji od mene, skloni ruke, a ako ima pitanja, odgovoriću mu kad završim konferenciju. Međutim, on je nastavio i moji saradnici su stali između mene i njega kako bi me zaštitili - kaže ona, napominjući da ni to nije bilo dovoljno.

- Nastavio je kao kobac da kruži oko mene, pokušavao da mi priđe s prednje strane, vikao je neprekidno. Na kraju sam krenula u policijsku stanicu pred kojom se sve dešavalo naočigled 20 policajaca u uniformi i civilu. On se opet nekako probio i došao u fizički kontakt sa mnom, pokušavajući da me spreči da priđem ulazu u policijsku stanicu - napominje Marinika Tepić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde navodi da je najgore bilo kad je shvatila da svi policajci okreću glavu i ne žele da reaguju.

- Neki od njih su samo oborili glavu. Policajka u civilu, kojoj sam se, takođe, obratila baš zato što je žena i pitala je da li je iz policije, samo je okrenula glavu i rekla da nije. Na kraju sam, ipak, ušla u stanicu, pozvali su komandira i načelnika. Bila sam u neverici da gomila policajaca sve to gleda i okreće glavu i to sam rekla komandiru, kao i da su sramota za uniformu koju nose - ispričala je Tepić.

Ona kaže da su joj policajci objasnili da nisu reagovali kako ne bi došlo do još većeg incidenta, što je za nju bio dodatni šok.

- Dakle, bolje da mene neko povredi, nego da tog čoveka udalje. Kad smo davali iskaze svodoci i ja, pojavila se ista ona žena koja mi je rekla da nije policajka, kao na filmu. Na moje pitanje zašto je rekla da nije policajka, nastao je muk. Ona se zove Jelena, a kasnije sam saznala da nije želela da unese u zapisnik deo iskaza svedoka, koji joj govori o tome da je policija sve ćutke posmatrala dok je trajalo šikaniranje tokom moje konferencije.

Čak je i vikala. Na kraju smo dali iskaze, pozvali su i tužioca da me isvesti o daljem postupanju. Garantovali su da će preduzeti sve protiv tog Dušana Markovića, pošto su nakon sat vremena ‘shvatili’ da je bilo fizičkog kontatka i to više puta. Eto tako žive građani Jagodine već 18 godina u gradu sile i tame - poručuje Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati