Politika

[ Izvor: Istinomer ]

06. 04. 2021. 21:55 6

Carska golotinja i novinarska sramota

U seriji svraćanja po televizijama, na dnevnom nivou, i po više puta, od predsednika Srbije teško je čuti više neku vest. Njegove, uglavnom "no news", nastupe oboje emocije/umor/stremljenja, a između redova i uobičajenih blokova tema, potkrade se i koja izjava koju ipak, ima smisla proveriti, piše Istinomer.

- Istinomer je do sada zabeležio više od 320 Vučićevih neistina, neispunjenih obećanja, nedoslednosti, kao i drugih izjava koje smo ocenili kao "kratke noge", "skoro neistina" ili "ni započeto". U jučerašnjem gostovanju kod Srđana Predojevića, u jednom trenutku, ponestalo nam je kategorija za nivo komunikacije i predsednikovog izražavanja. Od Gare i "čvarenja", pa preko broja sati potrebnih za odmor, do toga da nije tačno da je Milošević grlio Miru "svake tri sekunde", ali i da Đinđić nije bio - kreten. Sinoć smo - doslovno - sve čuli - piše u Istinomerovoj analizi Vučićevog gostovanja na televiziji Pink.

Pa je l’ su bili izbori?

Dnevno, reče Vučić, izbace milione poluinformacija, netačnih informacija o njemu, poluistina, ali on na sve kaže "baš me briga".

Na to se nadovezao Srđan Predojević, novinar i urednik TV Vesti:

- Jedna od njih je… čim Vučić počne da deli evre i vitamine da deli ljudima, nekakvu pomoć, to znači da će da napravi neko iznenađenje i da će već na jesen možda da raspiše izbore - pa jeste li Vi zaista u predizbornoj kampanji? Pa sve ovo što govorite sada radite u tom cilju? - pitao je Predojević.

- Pa ljudi, to su govorili i prošle godine kada smo davali one helikopter pare, po sto evra svakom stanovniku Srbije. Je l’ su rekli biće izbori? Je l’ tako bilo, Srđane, je l’ tako bilo - insistirao je predsednik.

- Pa dobro, jeste tako bilo - čuli smo od Predojevića.

Usledilo je još jedno Vučićevo pitanje:

- Pa je l’ su bili neki izbori? Svake godine pričaju isto… Šta god da uradite, kako god da napravite, šta će drugo da kažu, a šta drugo da kažu, šta da im bude politika, da im bude politika tako mi Mauricijusa mog - nastavio je predsednik posle neprijatnog ćutanja voditelja.

Dakle, da podsetimo, 24. aprila prošle godine Vlada Srbije usvojila je uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim građanima koji žele da prime taj novac.

- Prijava za dobijanje pomoći od 100 evra počinje 15. maja i trajaće do 5. juna - precizirao je Siniša Mali u jednom trenutku, a 8. juna objavljeno je da se isplata privodi kraju. Bizarno ili ne, tog istog meseca, 21. juna - održani su parlamentarni izbori.

- S obzirom da još nemamo kategoriju "paralelna stvarnost", ovaj niz izjava, scena iz studija sa Predojevićem i Vučićem, za sada samo dobija ocenu – kratke noge. Mada, bolje bi pristajalo – zmijske noge - piše Istinomer.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati