Politika

Direktno.rs

03. 04. 2021. 18:40 35

KO JE IZNOGUD? Đuka oštro po SNS milijarderu!

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović ne prestaje da iznenađuje sa vickastim tekstovima u kojima razotkriva sukobe unutar vladajuće partije. Ovoga puta uporedio je izdajnika u redovima sa junakom iz stripa koji želi da zameni svog kalifa.

Kao mali, voleo je Đuka, Gošinijevog Iznoguda "sjajnog strip junak kome je jedina želja u životu bila da eliminiše svog gospodara kalifa Haruna el Pusaha i da on postane kalif umesto kalifa".

- Beskrajno pokvaren i zloban, ali ujedno neverovatno nesposoban i trapav, smišljao je najpokvarenije trikove kako da dođe do cilja, ali zbog svoje nesposobnosti cilj nikada nije ostvario. Karakterno, ljudska gnjida. Spreman da ljubi cipele i zadnjicu glumeći kalifu neograničenu lojalnost, dok u svom mozgu smišlja najgore pakosti kako da gospodara zbaci sa trona i da mu prvom prilikom zabije nož u leđa - opisao je Đuka izdajnika.

A onda je Đuka, ako nekome nije jasno bilo do sad o kome zbori, dao i fizički opis i "najbitnije, mali je rastom što Iznogudu uliva dodatni kompleks i netrpeljivost prema onom kome služi".

- Iznogud me neodoljivo podseća na jednog našeg političara. Zapravo, na dosta njih, ali na jednog baš posebno. Nižeg rasta, uvek bolesno ambiciozan, željan da bude ono što što realno nikada nije mogao bude s obzirom na više nego tanko obrazovanje i nikad zadovoljan pruženim prilikama, jer je oduvek smatrao da je svet nepravedan prema njemu zato što bi trebalo on da daje šansu drugima, a ne da neko iznad njega njemu daje šansu - opisao je detaljnije Đuka omalenog političara.

Ovog političara su "bolesna ambicija i alavost uništili u svakom pogledu".

- Najpre onom ljudskom. Materijalno se, koliko čujem, više nego dobro obezbedio. Ipak, danas sve češće doživljava da ni najbliži prijatelji neće ruku da mu pruže. Najgora kazna za političara, posebno bivšeg, a čini mi se da se srpskom Iznogudu lagano sprema da bude bivši, je momenat kada te na ulici neće čak ni da pljunu. To znači da si se baš zgadio ljudima, do te mere da ne zaslužuješ čak ni pljuvačku u lice. Tada shvatiš koliko je sve to što si se materijalno obogatio zapravo ništa i da sve to što si suštinski oteo na razne načine zapravo predstavlja opterećenje, a ne sreću. Koliko god miliona ili milijardi da si uzeo, kupio vila, stanova, lokala, sve to u grob jednog dana ne možeš - precizirao je Đuka i imovinski status i to da ovaj političar sitno broji do svog pada sa vlasti.

Na koga li je mislio možemo samo da nagađamo, jer je kandidata i previše - Zorana Mihajlović, Goran Vesić, ili, pak, Nebojša Stefanović?

Možda neko četvrti?

Šta vi mislite?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati