Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

03. 04. 2021. 18:40 35

KO JE IZNOGUD? Đuka oštro po SNS milijarderu!

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović ne prestaje da iznenađuje sa vickastim tekstovima u kojima razotkriva sukobe unutar vladajuće partije. Ovoga puta uporedio je izdajnika u redovima sa junakom iz stripa koji želi da zameni svog kalifa.

Kao mali, voleo je Đuka, Gošinijevog Iznoguda "sjajnog strip junak kome je jedina želja u životu bila da eliminiše svog gospodara kalifa Haruna el Pusaha i da on postane kalif umesto kalifa".

- Beskrajno pokvaren i zloban, ali ujedno neverovatno nesposoban i trapav, smišljao je najpokvarenije trikove kako da dođe do cilja, ali zbog svoje nesposobnosti cilj nikada nije ostvario. Karakterno, ljudska gnjida. Spreman da ljubi cipele i zadnjicu glumeći kalifu neograničenu lojalnost, dok u svom mozgu smišlja najgore pakosti kako da gospodara zbaci sa trona i da mu prvom prilikom zabije nož u leđa - opisao je Đuka izdajnika.

A onda je Đuka, ako nekome nije jasno bilo do sad o kome zbori, dao i fizički opis i "najbitnije, mali je rastom što Iznogudu uliva dodatni kompleks i netrpeljivost prema onom kome služi".

- Iznogud me neodoljivo podseća na jednog našeg političara. Zapravo, na dosta njih, ali na jednog baš posebno. Nižeg rasta, uvek bolesno ambiciozan, željan da bude ono što što realno nikada nije mogao bude s obzirom na više nego tanko obrazovanje i nikad zadovoljan pruženim prilikama, jer je oduvek smatrao da je svet nepravedan prema njemu zato što bi trebalo on da daje šansu drugima, a ne da neko iznad njega njemu daje šansu - opisao je detaljnije Đuka omalenog političara.

Ovog političara su "bolesna ambicija i alavost uništili u svakom pogledu".

- Najpre onom ljudskom. Materijalno se, koliko čujem, više nego dobro obezbedio. Ipak, danas sve češće doživljava da ni najbliži prijatelji neće ruku da mu pruže. Najgora kazna za političara, posebno bivšeg, a čini mi se da se srpskom Iznogudu lagano sprema da bude bivši, je momenat kada te na ulici neće čak ni da pljunu. To znači da si se baš zgadio ljudima, do te mere da ne zaslužuješ čak ni pljuvačku u lice. Tada shvatiš koliko je sve to što si se materijalno obogatio zapravo ništa i da sve to što si suštinski oteo na razne načine zapravo predstavlja opterećenje, a ne sreću. Koliko god miliona ili milijardi da si uzeo, kupio vila, stanova, lokala, sve to u grob jednog dana ne možeš - precizirao je Đuka i imovinski status i to da ovaj političar sitno broji do svog pada sa vlasti.

Na koga li je mislio možemo samo da nagađamo, jer je kandidata i previše - Zorana Mihajlović, Goran Vesić, ili, pak, Nebojša Stefanović?

Možda neko četvrti?

Šta vi mislite?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Čekajući novu Vladu

Zoran Živković [03.10.2022.]
Anketa

Poskupljenje čega vam je najteže palo?

Rezultati

Video dana

Uhvatio zalet