Politika

Milan Zarić

29. 03. 2021. 20:39 1

"Vučić raspiruje mržnju, Fajon njegova žrtva" (VIDEO)

"Danas ne postoji bolje mesto od Leustikove 15 da pružimo podršku našim drugaricama i drugovima iz SD-a i njihovoj predsednici Tanji Fajon, koji su najnovije žrtve Aleksandra Vučića i njihove potrebe da raspiruje mržnju i podele u regionu", glasila je poruka iz Slovenije Katarine Ruvidić, članice Demokratske stranke.

Ona se video putem oglasila kako bi skrenula pažnju na izjavu predsednika Srbije, koji je, u jednom od brojnih medijskih oglašavanja, optužio Tanju Fajon za antisemitizam, optužio ju je tom prilikom za "krađu imovine Jevreja", te je poručio da, kako je naveo, "Tanja Fajon mora da objasni kako je ukrala Moskovica vilu u Sloveniji".

- Nije gospođa Fajon slučajno meta Vučićevog govora mržnje. Najnoviji izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji jasno ukazuje na kriminalnu prirodu Vučićevog režima, a njegova jedina odbrana je diskreditacija predsednice Odbora Evropskog parlamenta za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji, gospođe Fajon. Međutim, kada Vučić za obračunavanje sa svojim političkim neistomišljenicima koristi lažne informacije i optužbe za antisemitizam, to ne samo da predstavlja dipolomatski skandal i sramotu za Srbiju, već i relativizuje ogromno stradanje i patnju svih jevrejskih žrtava u Drugom svetskom ratu - rekla je Ruvidić.

Katarina Ruvidić je Vučiću poručila da može da pita svog prijatelja Janšu kako je vila o kojoj priča postala vlasništvo Socijaldemokarata, jer je on bio ministar u vladi koja je sa tom partijom sklopila ugovor o razmeni vlasništva.

- Demokratska stranka iz Slovenije šalje poruke mira i saradnje, postojana u svojim nastojanjima da gradi prijateljske odnose sa komšijama iz regiona i u svojoj borbi za modernu i evropsku Srbiju - zaključila je Ruvidić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati