Politika

Direktno.rs

12. 03. 2021. 10:20 27

Đilas: Vučiću, objavi snimke s kojim sve "dobrim momcima" si pričao (VIDEO)

Gospodine ministre, rekli ste da je Aleksandar Vučić prisluškivan 1.572 puta. Za jedno prisluškivanje Marinika Tepić je dala dokaz da je u pitanju Miša Vacić. Sa kim je predsednik države Srbije razgovarao ostalih 1.571 put? Ko su ti dobri momci sa kojima je pričao o fudbalu, pa je upao na mere i prisluškivan? Kako se zovu ti momci, da li su optuženi za bilo kakva dela, da li su uhapšeni - pitao je danas predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas o prisluškivanju Aleksandra Vučića.

- Uostalom, predsedniče Srbije, ne morate na poligraf. Dovoljno je da građanima u jednom od vaših stalnih termina na vašim televizijama emitujete sve te snimke. Zašto ih krijete? Niste pričali s kriminalcima? Niste pričali o kriminalu? Pa emitujte snimke na nacionalnim televizijama, da čujemo predsedniče, sa kim ste i o čemu pričali - kaže Đilas.

Samo objavljivanjem snimaka na televiziji sa nacionalnom frekvencijom može da se dokaže, smatra Đilas, da klan Veljka Belivuka nije proizvod ove države i vlasti.

Zahtev da se preispita bezbednost građana u prestonici Srbije opozicioni političari podneli su još 2018. godine, ali na ovaj zahtev SNS, SPS i većina je odgovorila da ne postoji nijedan razlog da se u Skupštini govori o bezbednosti Beograda, navodi Đilas.

- Gospodin Vesić je rekao da to nije mesto gde se o tome priča. Rekli su nam da ministar policije radi sjajan posao, da je kriminal iskorenjen u Beogradu, da nema nikakve potrebe da se o tome razgovara. Predlagaču te inicijative je čak oduzeta reč i ugašen mikrofon, a 29 meseci kasnije Skupština grada Beograda raspravlja baš o toj temi - navodi Đilas.

Postavlja se, kako kaže Đilas, suštinsko pitanje, jer je u Beogradu je u međuvremenu bilo još 29 likvidacija mafijaško-kriminalnog karaktera - da li se nešto od toga moglo sprečiti?

- Da li gospodo osećate odgovornost za ta ubistva, za otmice koje su se desile za ovih 29 meseci? Za to što smo videli u medijima da su ti zločinci sekli i ruke i dleove tela ljudima? Za sva prebijanja, za svaki gram droge koji je prodat dok ste nam vi govorili da je Goran Papić veliki profesionalac koji spašava decu od narkotika. Zaboravili ste da kažete da radi za klan Veljka Belivuka, da vozi ferari i ima ko zna koliko stanova u Beogradu i primorju - kaže Đilas.

Predsednik Vučić pominjao je i sklanjanje novca u ofšor zone, odnosno na Mauricijus, a zbog ovoga je lider SSP-a, kaže, osetio zebnju.

- Način na koji Aleksandar Vučić govori, šta govori, njegova gestikulacija, i sve što se u Srbiji dešava meni govori da on mentalno nije zdrav i da se tu nešto ozbiljno dešava. I što bi rekla Marinika Tepić Pilji "to se leči". Nisam stručnjak, ali to u šta smo se mi pretvorili, kako ova država danas izgleda i to što pričaju da od Marinike Tepić kreće ceo klan, nije normalno. Zna Aleksandar Vučić vrlo dobro da ja nemam nikakav račun na Mauricijusu, osim ako ga on nije otvorio - zaključuje Đilas i dodaje da je advokat Vladimir Todorić već podneo tužbu zbog navoda da je "novac koji je ukrao od građana Srbije sklonio na Mauricijus".

 



Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati