Politika

Direktno.rs

07. 03. 2021. 15:40 6

"Vučić pokazao povezanost sa klanovima ili da je vlast nesposobna"

"Socijaldemokratska stranka zahteva da REM i tužilaštvo odmah reaguju na fotografije osakaćenog tela, koje su prikazane sinoć tokom konferencije za novinare koju je održao Aleksandar Vučić. Zakon o elektronskim medijim jasno propisuje da se regulator naročito se stara da se ne prikazuje ponižavajuće postupanje i scene nasilja i mučenja, osim ako za to postoji programsko i umetničko opravdanje", navodi se u saopštenju SDS.

U obraćanju javnosti, koje prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Nedopustivo je da se propaganda režima, kojom pokušavaju obračune u sopstvenim redovima da prikažu kao borbu protiv organizovanog kriminala, smatra "programskim i umetničkim opravdanjem" za prikazivanje osakaćenog tela mladića. Ovakvo nepoštovanje ljudskog dostojanstva je ne samo pitanje kršenja zakona, već i elementarnih civilizacijskih vrednosti.

Nakon što je prikazano da su klanovi, povezani sa vlašću SNS-a, odrubljivali glave po Srbiji, najviši predstavnici vlasti bi morali momentalno da podnesu ostavke, a ne da takve scene prikazuju kao borbu protiv organizovanog kriminala. Posebno bi političku odgovornost za sve sinoć prikazano trebalo da snosi Aleksandar Vučić, kao predsednik Srbije i predsednik SNS-a. Ovaj kriminal su generisali direktno Vučićev režim i njegova stranka i sinoć je još jednom i eksplicitnim dokazima potkrepljena činjenica šta se dešava u Srbiji pod skoro decenijskom vlašću tog režima.

Podsećamo da smo i tokom prikaza snimaka sakaćenja tela mladića u Novom Sadu upozoravali na veze ove vlasti i kladioničarskih i navijačkih krugova i postavljamo pitanje - šta se dešavalo sa dokazima o svim takvim delima u vreme kada su pripadnici ovih i ovakvih navijačkih grupa bili falange SNS-a, obezbeđivali Vučićevu inauguraciju, vršili nasilje nad građanima itd?

Vučić je sinoć jasno prikazao ili direktnu povezanost sa ovim kriminalnim grupama ili opasnu neposobnost njegove vlasti. Ukoliko se ovo tek sada saznalo, onda živimo u državi u kojoj je vlast do te mere nesposobna da se tokom decenije njihovih mandata, van znanja nadležnih po Srbiji odrubljuju glave i sakate i ubijaju ljudi. Takođe, ako je Vučić neosnovano prisluškivan, na koji način on to upravlja Srbijom i koji je nivo nesposobnosti njegove vlasti kada se predsednik države može protivzakonito i neosnovano prisluškivati, i to više od hiljadu puta?

Umesto da snose odgovornost, oni se sinoć još i hvale tom poražavajućom činjenicom. Podsećamo i da su se za vreme ovih zločina i prisluškivanja, na čelu službe bezbednosti i ministarstva unutrašnjih poslova, po Vučićevim rečima, nalazili njegovi najbliži prijatelji, njegova lična kadrovska rešenja i ljudi koje branio po svaku cenu, dok smo mi kao opozicija upozoravali na pogubnost takvih izbora.

Očigledno je da ili živimo u državi u kojoj su ovakvi zločini dopustivi dok god ne stoje na putu Aleksandru Vučiću ili u državi koja je do te mere nesposobna da im je potrebno skoro deceniju da dođu do saznanja o delovanjima ovih grupa i nesposobnosti ili umešanosti Vučićevih najbližih saradnika u ovakav kriminal.

Nakon ove konferencije za novinare u svakoj normalnoj državi bi Vučić i vlada odmah podneli ostavke. I zato je pitanje smene ovog režima je postalo pitanje očuvanja civilizacijskih vrednosti u našoj zemlji, a ne samo više pitanje očuvanja demokratije, bezbednosti i života građana", navodi se u saopštenju Socijaldemokratske stranke Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati