Politika

[ Izvor: Beta ]

03. 03. 2021. 14:14 2

Skupština: Tokom rasprave o novim sudijama ni reč o novim sudijama

Poslanici Skupštine Srbije u raspravi o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju najavili su podršku za svakog od 31 predloženog kandidata, istovremeno su kritikovali bivšu vlast, a naročito sudiju Apelacionog suda Miodraga Majića.

Zamenik predsednika Visokog saveta sudstva Ivan Jovičić u ime predlagača je rekao da je komisija sprovela postupak provere stručnosti i sposobnosti svih kandidata, a onda samo pričitao njihova imena bez drugih objašnjenja.

Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić rekao je da će svakako podržati predložene sudije sa uverenjem i poverenjem da je procedura ispoštovana.

 

On je dodao je važno ko su sudije izvan Beograda zato što smatra da je svaka energija, pa i ona u borbi protiv organizovanog kriminala „najjača u epicentru, ali kako se odmičemo od tog centra ta energija slabi“.

- Ne smemo dozvoliti da neka tačka udaljena od Beograda 200 ili 300 kilometara postane hladovina iza kriminala - rekao je Zukorlić.

 

Milićević: Sunovrat pravosuđa od 2000. do 2012. 

Poslanik SPS-a Đordje Milićević govorio je o „urušavanju pravosuđa od 2000. do 2012. godine“ i napravio, kako je rekao, „retrospektivu načina izbora sudija“.

- Sunovrat srpskog pravosuđa počeo je proglašavanjem pobede na predsedničkim izborima 2000. godine koja nije ostvarena u prvom krugu, a niko nije odgovarao - rekao je Milićević.

Poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević poručila je novim sudijama da moraju da budu nepristrasni u svom radu i donose presude „u ime naroda“.

Dodala je da „neko ranije vreme, do 2012. godine, nije bilo dobro za pravosuđe“, da „pamtimo brojne afere, trgovinu političkim uticajem, malverzacije“, a da sada „ti ostaci Demokratske stranke u vidu Dragana Đilasa, Borisa Tadića, Bojana Pajtića, Borka Stefanovića i Vuka Jeremića nastavljaju da srozavaju ugled Srbije“.

 

Niz kritika na račun opozicije, ali i sudija izneli su i Marko Atlagić, Marjan Rističevič i Aleksandar Marković, dok su se Milenko Jovanov i Ljiljana Malušić posebno fokusirali na rad sudije Majića, komentarisali njegove presude i tvrdili da je on poslušnik Đilasa, Šolaka i stranih ambasada.

Poslanici komentarišu i aktuelni slučaj „Jovanjica“ kao i pretnje porodici Vučić.

O kandidatima za Privredni sud u Beogradu, Drugi osnovni sud u Beogradu, Osnovni sud u Kragujevcu, Prekršajni sud u Kragujevcu i Prekršajni sud u Kruševcu nije bilo reči. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati