Politika

R. Ć.

22. 02. 2021. 07:50 1

"Vlast odbila da usvoji Rezoluciju o genocidu u NDH!"

Lider Dveri Boško Obradović podsetio je javnost da je vlast odbila da usvoji Rezoluciju o genocidu Nezavisne države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata.

Obradović je, dok je bio poslanik u Skupštini Srbije, rekao da su poslanici Dveri spremni da povuku Rezoluciju ukoliko vlast ne želi da je usvoji zato što dolazi od strane tih poslanika, da vladajuće stranke predlože takvu rezoluciju, te da će je Dveri svakako podržati.

- Kako je Vučićeva vlast odbila skupštinsku rezoluciju Dveri o genocidu u NDH. Kada je film "Dara iz Jasenovca" dobio i finansijsku i svaku drugu podršku od strane aktuelne vlasti, upravo njima postavljamo pitanje: zašto su odbili da donesu „Rezoluciju o genocidu Nezavisne države Hrvatske nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata“, a koju je još 14. novembra 2016. godine u Narodnoj skupštini Republike Srbije podnela poslanička grupa Dveri - upitao je Boško Obradović.

Obradović je prilikom obraćanja u Skupštini Srbije pročitao predlog rezolucije i na kraju upitao da li u predlogu postoji nešto sporno. Tadašnja predsednica Skupštine Maja Gojković je zatim stavila na usvajanje predlog da  pomenuta Rezolucija bude stavljena na dnevni red, a poslanici Narodne Skupštine odbili su predlog.

Od prisutnih 165 poslanika, samo 15 je glasalo za, a ostalih 150 se nije izjasnilo po ovom pitanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati