Politika

[ Izvor: Beta ]

07. 02. 2021. 18:31 2

Zvaničnici Kosova pozdravljaju Bajdenovu poruku Srbiji

Vršilac dužnosti predsednika Kosova, Vjosa Osmani pohvalila je danas pismo predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ocenila da je priznanje Kosova jedini put za postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije.

- Pozdravljam stav predsednika Džoa Bajdena u vezi sa dijalogom Kosova i Srbije. Jasno je da je jedini ishod dijaloga sporazum o priznanju - napisala je Osmani.

Prema njenom mišljenju, taj pristup je pravi i on je nedostajao od početka dijaloga između dve zemlje.

Lider Alijanse za budućnost Kosova i njen kandidat za predsednika, Ramuš Haradinaj zahvalio se američkom predsedniku na jasnoj poziciji u dijalogu Kosovo-Srbija.

I vršilac dužnosti predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) i kandidat za premijera Enver Hodžaj je ocenio da pismo američkog predsednika predstavlja veoma važan razvoj događaja jer Zapadni Balkan može da napreduje na svom putu ka evropskim integracijama samo kada se reše svi sporovi.

- Hvala Džo Bajdenu što je još jednom ponovio da Kosovo i Srbija moraju postići konačni sporazum uz uzajamno priznavanje - napisao je Hodžaj ne tviteru.

Predsednik Socijaldemokratske inicijative (SDIK), Fatmir Ljimaj, pozdravio je pismo predsednika Bajdena u kojem se traži priznanje Kosova, ali upozorio da to ne treba činiti pod uslovom, kako je rekao “ćutanja i negiranja genocida koji je Srbija izvršila na Kosovu”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati