Politika

Direktno.rs

27. 01. 2021. 08:47 21

DIPLOMATSKI SKANDAL Ministarka Matić izmislila da Grčka otvara granice za srpske turiste!

I to je moguće! Ministarka turizma Tatjana Matić juče je slagala domaću i međunarodnu javnost, da uz PCR test ili potvrdu o vakcinaciji, Grčka otvara granice za srpske turiste od 1. maja do 1. oktobra 2021. Vučićeva ministarka ovime je napravila nezabeležen diplomatski skandal prema prijateljskoj Grčkoj!

Reagujući na lažnu izjavu srpske ministarke Matić koju je za tu funkciju predložio Rasim Ljajić, grčka strana je saopštila da je onlajn sastanak koji su imali grčki ministar turizma Haris Teokaris i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić bio informativan i na njemu nije postignut nikakav dogovor, o čemu je izvestio i grčki portal Prototema, a preneo i Blic!

Da podsetimo, Grčka je 15.juna prošle godine bezuslovno otvorila granice za srpske turiste i za ulazak nije bio potreban čak ni PCR test, ali je na granicama nasumično kod pojedinih turista rađen test na prisustvo Covid 19.

Posle samo dvadesetak dana, zbog ogromnog procenta turista iz Srbije koji su bili pozitivni na korona virus - Grčka Vlada je donela odluku o apsolutnoj zabrani za ulazak turista iz Srbije.

Od tada, svakih mesec dana grčka vlada analizirajući epidemiološku situaciju u svim zemljama, donosi odluku iz kojih zemalja i pod kojim uslovima turisti mogu da uđu u nama prijateljsku Grčku. Njihova procena epidemiološke situacije u Srbiji je takva, da su od tada osam puta potvrdili odluku da se produži apsolutna zabrana ulaska turista iz Srbije pod bilo kakvim uslovima.

Posle jučerašnjeg diplomatskog skandala koji je izazvala ministarka Matić, koja je, ili svesno obmanula javnost ili ne razume najbolje engleski jezik, pa nije shvatila poruku grčkog ministra - jedino što može da uradi je da se izvini za ovu bruku i podnese ostavku!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati