Politika

[ Izvor: Mediji ]

29. 08. 2022. 14:09 1

Vučević, Matić i Ristovski podneli ostavke

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije konstatovao je prestanak mandata Miloša Vučevića, Tatjane Matić i Lazara Ristovskog iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Vučević je trenutno na funkciji gradonačelnika Novog Sada, a očekuje se da će biti jedan od potpredsednika nove Vlade, za čijeg mandatara je predložena Ana Brnabić.

Tatjana Matić je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u aktuelnoj Vladi u tehničkom mandatu, dok je glumac Lazar Ristovski bio aktivan tokom kampanje za aprilske predsedničke i parlamentarne izbore.

Odbor kojim predsedava poslanik i visoki funkcioner Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, prihvatio je i ostavke koje su na poslaničku funkciju podnele i Gordana Matković iz poslaničke grupe Demokratske stranke, kao i direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetsko inženjerstvo Jelena Begović, koja je u parlament ušla na izbornoj listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve".

Prihvaćene su i ostavke Marije Radulović i Smiljane Maksimović iz poslaničke grupe NADA – Novi DSS – POKS, Violete Filip iz poslaničke grupe Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, kao i poslanice Marije Jovanović.

Odbor je sednicu počeo minutom ćutanja povodom smrti potpredsenika Narodne skupštine i poslanika sa liste NADA – Novi DSS – POKS Božidara Delića, a iz istog razloga konstatovan je prestanak njegovog mandata pre vremena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati