Politika

M. R.

13. 01. 2021. 12:04 20

LUDILO Tabloidi TV duel iz 2005. predstavili kao da se sada desio (VIDEO)

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostovali su davne 2005. godine kod Tanje Jordović na Pinku, a ova vest danas je u režimskoj Republici.rs (portal Srpskog telegrafa) objavljena sa teatralnim naslovom "Vučić demolirao Đilasa u TV duelu: Pokrao si pola Srbije lopužo, kako imaš obraza da nešto govoriš" i predstavljena kao da se desila upravo danas.

Naime, iako je ovaj duel od pre 16 godina i iako se zna da predsedik Srbije otkako je na vlasti nije imao TV duel ni sa kim, iako je mnogo puta izazivan, režimski mediji su iskoristili TV duel Đilasa i Vučića iz 2005. godine, dok ih je još bilo, i prezentovali ga srpskoj javnosti kao da se desio danas, a onda tek u tekstu naveli iz koje je godine duel.

Između ostalog, u ovoj emisiji sadašnji predsednik Srbije, tadašnja perjanica Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić obećao je i Đilasu i srpskoj javnosti dve stvari. Prvo, da će podneti prijavu protiv Đilasa, jer ga je sve vreme nazivao lopovom, a drugo, da će se povući iz politike ukoliko nadležni organi utvrde da Đilas nije lopov. Međutim, 16 godina kasnije Vučić nije ispoštovao obećanje koje je dao, nije se povukao iz političkog života, iako proiv Đilasa nije vođen nijedan postupak, niti je podneta prijava. 

- Pošto tvrdite da sam ja lopov, podnesite prijavu protiv mene, ja nemam imunitet, nemam ništa. Ali, predlažem, da u slučaju da sud ili nadležni organi u ovoj zemlji kažu da ja nisam lopov da se vi povučete iz politike - predložio je Đilas Vučiću, na šta mu je Vučić odgovorio "može, gospodine Đilas".

Međutim, izgleda da je u Vučićevom slučaju konstanta samo ona "obećanje, ludom radovanje". 

Đilas se, između ostalog u emisiji dotakao pitanja nekretnina i svojih i Vučićevih.

- Moram da priznam da nisam našao neke velike sličnosti između Aleksandra Vučića i mene, to je možda visina, godine, ali imamo još jednu sličnost, posedujemo istu vrednost nekretnina, razlika je možda u 15 kvadrata u moju korist, što me raduje, ali razlika je kako smo došli do toga. Ja sam došao tako što sam radio u životu, a Vučić time što se bavio politikom, i nikada ništa konkretno nije radio. Između nas su ogromne razlike, kao što su razlike između politika SRS i DS - rekao je Đilas u ovoj emisiji iz 2005. godine.

Možete pogledati kako je izgledao ceo duel:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati