Politika

[ Izvor: Beta ]

22. 12. 2020. 07:52 15

"Vučić deo elektromreže predao Kosovu da bi ostao na vlasti"

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ukrao deo srpske elektromreže i predao je Kosovu" i da je "svima jasno" da tu nema povratka.

Ona je za list Danas rekla da je Nemačka uložila više od 100 miliona evra u povezivanje elektromreže Kosova i Albanije, što je veliki strateški i investicioni projekat za tu državu.

Prema njenim rečima, država i Vučić uopšte nisu pokazali šta je Srbija dobila, i da li je uopšte nešto dobila, osim pokušaja da se preko Nemačke on lično još neko vreme održi na vlasti.

- Nikakav boljitak država (Srbija) kao država nije dobila, jer to je ipak ogroman strateški ustupak. I strateški i finansijski - rekla je Trajković.

List podseća da su prištinski mediji javili da je operator sistema prenosa i tržišta električne energije (KOSST) na Kosovu 14. decembra preuzeo snabdevanje električnom energijom opština na severu Kosova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati