Politika

Direktno.rs

27. 01. 2021. 22:15 57

Pilja vređa za Vučića i zarađuje 70.000 evra (VIDEO)

Narodna poslanica Biljana Pantić Pilja proslavila se govorom u Skupštini u kome je nezavisne medije ocenila kao "strane plaćenike i izdajnike". U istom maniru je nastavila i večeras gostujući na RTS, gde je nastavila sa vređanjem političkih neistomišljenika. S druge strane, nova članica kluba dežurnih SNS pljuvača je za taj svoj rad, odnosno poslanički posao od 2016. do 2019, primila čak 8,2 miliona dinara!

Pilja je samo od 2016. do 2019. godine, prema istraživanju CINS-a, iz državnog budžeta kao poslanica Srpske napredne stranke plaćena ukupno 8.175.453,44 dinara ili oko 70.000 evra. Samo za službena putovanja Pilja je dobila 3.387.498,84 dinara (oko 30.000 evra) od građana Srbije.

Ako se ovoj sumi koju je kao poslanica zaradila dodaju i prethodni sazivi skupštine u kojima je imala funkciju, ova cifra daleko prelazi sumu od osam miliona. 

Pilja je, naime, članica Srpske napredne stranke od njenog osnivanja. Prvi put je za narodnu poslanicu izabrana na izborima 2012, a onda svake dve godine obnavljala mandat na prevremenim izborima 2014. i 2016. godine.

Biljana Pantić Pilja je advokatica od 2011. godine, a zaposlena je u kancelariji "Vučević", koju je osnovao Zoran Vučević, otac aktuelnog gradonačelnika Novog Sada Miloša, takođe advokata te kancelarije.

Targetiranje političkih neistomišljenika od strane članova Srpske napredne stranke postali su svojevrsna tradicija te je nedavno na red onih o kojima se nečasno govorilo u skupštini došla i proslavljena glumica Seka Sablić, glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, a Dragan Đilas je, naravno, uvek prisutan iako nije deo saziva ove skupštine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati