Politika

[ Izvor: Kossev ]

29. 11. 2020. 21:56 1

CIK: Novi gradonačelnik u Severnoj Mitrovici Milan Radojević

Predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Valjdete Daka je objavila da su, prema preliminarnim rezultatima na izborima za gradonačelnike Podujeva i Severne Mitrovice, pobedili Špetim Bulići u Podujevu i Milan Radojević u opštini Severna Mitrovica. Bulići koji je kandidat pokreta Samoopredeljenja je na izborima dobio 51.64 odsto glasova čime je, posle 19 godina, Demokratski savez Kosova izgubio ovu opštinu.

Milan Radojević, iz Srpske liste, je pobedio sa 89 odsto glasova. Daka je rekla da se izborni proces odvijao normalno i da nije bilo izveštaja o nepravilnostima tokom glasanja.

Predsednik DSK u Podujevu Agim Veljiu je na konferenciji za medije priznao da su izgubili mesto gradonačelnika Podujeva.

NVO Demokratija na delu (DnD), koji posmatra izborni proces u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica generalno procenjuje da se izborni proces do sada odvijao bez incidenata ili nepravilnosti koje bi mogle da naruše integritet ovog procesa.

U opštini Podujevo glasalo se u 45 biračkih centara sa 115 biračka mesta, dok se u opštini Severna Mitrovica glasalo se u 7 biračkih centara sa 27 biračkih mesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati