Politika

Direktno.rs

25. 11. 2020. 14:06 10

"Vučić ne prestaje sa političkom zloupotrebom pandemije"

"Sinoćnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavljalo je još jednu besprizornu zloupotrebu pandemije u političke svrhe. Korišćenje izgradnje kovid centra u Batajnici novcem svih građana Srbije za obračun sa opozicijom, nezavisnim medijima i građanima drugačijeg političkog stava, uz direktan prenos na svim televizijama sa nacionalnim frekvencijama, još jedan je korak u autokratiji, bez moralnih granica", navodi se u saopštenju Udružene opozicije Srbije (UOPS).

- Udružena opozicija Srbije je samo pre nekoliko dana pozvala sve subjekte u državi da daju svoj doprinos u borbi protiv epidemije i da epidemiju ne zloupotrebljavaju. Umesto toga režim neuspešnu borbu protiv epidemije, koja je i posledica politizacije Kriznog štaba, prikriva skretanjem teme sa pravih uzroka koji su doveli do urušavanja zdravstvenog sistema - ističe UOPS.

Kako se navodi, "Vučić je opet iskoristio epidemiju za obračun sa neistomišljenicima".

- Zbog toga predsednik Republike, u prisustvu pojedinih članova Kriznog štaba, kroz nastup u kome se seje mržnja i netolerancija, uz asistenciju režimskih medija, opet učestvuje u brojanju krvnih zrnaca žrtava epidemije u regionu. Udružena opozicija Srbije još jednom upozorava režim da prestane sa korišćenjem epidemije za obračun sa političkim neistomišljenicima, jer to može da dovede do nesagledivih posledica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati