Politika

Direktno.rs

19. 11. 2020. 20:30 35

Ovo je Dodikova vila na Dedinju! (VIDEO)

Pre nekoliko godina kao bomba je u srpskoj javnosti odjeknula vest da je bivši predsednik Republike Srpske, sadašnji član Predsedništva RS Milorad Dodik kupio vilu u elitnom beogradskom naselju Dedinje.

Tada se u medijima povela polemika o tome da ova luksuznu vila u srpskoj prestonici vredi 850.000 evra?

Srpska demokratska stranka je protiv Dodika i više osoba iz Pavlović banke, podnela krivičnu prijavu zbog toga što mu je navedena banka omogućila da 2008. godine podigne kredit, a u toj prijavi navedeno je da je tadašnji predsednik Republike Srpske vilu platio godinu dana ranije, pre nego mu je odobren kredit, kako bi, kako su istakli "pokrio pitanje porekla novca". Inače, grupa ljudi koja je učestvovala u kupovini vile zajedno s Dodikom,  sumnjiči se za zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja, davanje i primanje mita, udruživanje radi činjenja krivičnih dela i organizovanog kriminala, pisao je o ovom slučaju Radio Sarajevo.

Priča koja je dodatno bacila sumnju na ovu kupovinu je da je sporni kredit koji je Dodik podigao overen pečatom Vlade Republike Srpske, što je po ko zna koji put potvrdilo da se politička moć koristi za sticanje lične koristi. 

- Kad je Komercijalna banka u stečaju prodavalu tu vilu došao sam u poziciju da imam informaciju o tome i zamolio sam tada u Pavlović banci, sagledao mogućnosti da dobijem krediit i kako bi to mogao platiti - pravdao Dodik, a onda, gostujući u Upitniku na RTS-u nije mogao da se seti kada je kupio ovu nekretninu.

- Svi su podaci tamo. Nema potrebe ni da vama čak objašnjavam niti da pamtim. Uzet je kredit iz Pavlović banke, plaćen je ovaj objekat - objašnjavao je tada član Predsedništva RS. 

Na pitanje da li na kupoprodajnom ugovoru ima pečata Vlade Republike Srpske, odgovorio je takođe da ne zna, da ga nije video, kao i da nije dužan da zna. 

 

Mediji tvrde da ova vila danas vredi skoro dva miliona evra? 

Podsećamo, na lokalnim izborima u Banjaluci je pobedu odneo zajednički kandidat Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske partije (SDS) Draško Stanivuković, a ovaj rezultat mnogo je zaboleo Dodika, koji je nakon izbora zapretio Banjalučanima i rekao da im ovo neće oprostiti.

- Da vidimo kako će finansirati, da vidimo kako će subvencionisati gradsko grejanje koje smo mi finansirali godinama. Zašto bi mi to radili, imamo i drugih opština gde treba pomoći da se greje. Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo na koji će se način grad dalje politički razvijati. U svakom slučaju mislim da je ovo velika greška onih koji su smatrali da imaju svoje pravo na ovaj način... Ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru. Ovo nije nikakva pretnja, to je moj lični stav. Imam pravo na to. Uzeću svako biračko mesto i gde je god dobio gradonačelnik, neka ide pa on rešava. Mi nećemo više. Demokratija, šta ćeš - pretio je posle izbora Dodik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati