Politika

Direktno.rs

10. 11. 2020. 20:36 8

U LAŽI SU KRATKE NOGE Rekapitulacija serijala "Vučićeve laži"

Dragi čitaoci, stigli smo do samog kraja našeg serijala pod nazivom "Vučićeve laži", koji je izazvao veliku pažnju javnosti. Kako smo i obećali, prezentovali smo vam 99 najvećih laži Aleksandra Vučića, a ovu stotu smo zamislili kao jednu malu rekapitulaciju. Ono što možemo izvući kao generalni zaključak, jeste da Srbija u svojoj istoriji nije imala političara koji je toliko lagao kao Vučić.

- Vučić nikoga nije lagao, nije lažov. Ja ne lažem - pravdao se Vučić na TV Prva, početkom ove godine, izazvavši lavine smeha, a da nije bio svestan da je opet slagao.

Vučićevo laganje poprimilo je patološke razmere. Skoro da nije bilo situacije, tokom ovih osam godina vlasti, da nije slagao. To je postao Vučićev manir. Vučić je lagao iz brojnih razloga: megalomanski planovi, koje nije uspeo da ostvari; predizborna obećanja, kojima je privlačio naivne birače; kada je argumentima sateran u čošak, pa nije mogao drugačije; iskreno je verovao u sopstvene laži... Njegove laži pratila je visoka doza agresivnosti, u zavisnosti koliko je laž bila velika, (melo)dramatika, patos, tuga, bes, smeh... Sve već po potrebi trenutka, čime je Vučić iskazao i zavidne glumačke i dramske kvalitete.
Međutim, verovali ili ne, dok smo radili serijal njegovih laži, naišli smo i na jednu istinu koju je izgovorio:

- U laži su kratke noge - izjavio je Vučić, novembra 2019. godine.

I upravo tako, u laži su kratke noge, a Vučićeve su se toliko skratile, da postoji opasnost i da ih izgubi, ako do kraja svog mandata nastavi istim putem.

No, podsetimo se na neke od najupečatljivijih laži, koje su obeležile njegov period na vlasti.

"NEĆEMO SMANJIVATI PENZIJE"
Znajući da su mu penzioneri verno glasačko telo, Vučić je obećao da neće dirati penzije, bez obzira kakve reforme bude sprovodila njegova vlada. Međutim, čim su prošli izbori, Vučić je sav teret tzv. reformi, prebacio na pleća penzionera, a to javnosti predstavio kao njihovo svesno žrtvovanje za dobrobit zemlje.

"NE PADA MI NA PAMET DA SE KANDIDUJEM ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE"
U više navrata tokom 2015. i 2016. godine, Vučić je uveravao javnost da nema predsedničkih ambicija i da ga ne interesuje mesto šefa države. Međutim, Vučić se ipak kandidivao, brutalno sprečivši svog političkog roditelja broj 2. Tomislava Nikolića, da i on istakne kandidaturu, te pobedio na aprilskim izborima 2017.

"UBICA JELENE MARJANOVIĆ BIĆE UHAPŠEN U NAREDNIH 48 SATI"
Aleksandar Vučić je obećao javnosti da će ubica pevačice Jelene Krsmanović Marjanović biti uhapšen za 48 sati. Ovo obećanje Vučić je dao 21. aprila, tri dana pred izbore održane 2016. godine. Međutim, ni dan danas nije poznat epilog ovog zločina, niti je otkriven počinilac.

"NIKO NIJE REKAO DA JE KORONA NAJSMEŠNIJI VIRUS"Možda najveća i najbezočnija laž, kojom je građane i medije pokušao da napravi ludim, jeste pomenuta izjava. Iako je celokupna javnost čula šta je izgovorio dr Nestorović o koronavirusu, kao najsmešnijem virusu u istoriji čovečastva, grohotom se smejući sa Vučićem, naprednjački lider je to demantovao samo nekoliko dana posle. Minimizirajući opasnost pred kojom se Srbija našla, Vučić nas je uveravao da u svetu više ljudi umre od uboda komaraca, da bi, kad je vrag odneo svaku šalu, počeo da preti kako će nam groblja biti tesna.

Lagao je Vučić i o najvišim platama u Evropi i regionu, o nikad većem BDP-u, o neverovatnim stopama rasta... Obožavao je da nas poredi sa Nemačkom, pričao bajke kako je prestižemo na mnogim poljima. Baronisao je Vučić i kako ga poštuju u svetu, kako su mu svugde vrata otvorena, a gledali smo praznu salu tokom njegovog govora u GS UN. Lažno se hvalisao Vučić i o auto-putevima, školama i bolnicama. Otišao je toliko daleko da je rekao kako živimo u "zlatnom dobu". Slušajući njegove priče, građani su se pitali gde oni žive, da li dele istu dimenziju sa Vučićem.
Lagao je Vučić i o političkim protivnicima, a da ni sa jednim od njih nije smeo da uđe u direktan TV duel, a hvalisao se kako može sa petoricom odjednom. Srbija, bukvalno, nije postojala pre nego što je on došao na vlast. Bili su samo mrak, tama i haos, a onda je došao on i sve nas je spasio.

Dragi čitaoci, nadamo se da ste uživali čitajući naš serijal Vučićevih laži i da smo uspeli da vam profesionalno predstavimo, uz sve dokaze naših tvrdnji, patološko laganje jednog čoveka, koji je, sticajem okolnosti predsednik države. Ovim se, ipak, ne završava naš serijal u potpunosti. Mi ćemo stalno, na ovaj ili onaj način, ukazivati na Vučićeve laži, jer to smatramo svojom profesionalnom obavezom i dugom prema istinitom izveštavanju javnosti.

Ostanite uz Direktno.rs!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati