Politika

Direktno.rs

01. 11. 2020. 11:06 12

Kako izgleda kada Vučić gostuje u emisiji bez naručenih pitanja (VIDEO)

Aleksandar Vučić je navikao da gostuje u emisijama koje sam uređuje i režira, u realizaciji svoj poslušnih novinara. No, juče se desila retka prilika da mu budu postavljena pitanja koja nisu unapred spremljena, te se "praćakao kao šaran na suvom".

Gostujući u emisiji TV Vijesti u Crnoj Gori, gde se nalazi povodom sahrane mitropolita Amfilohija, Aleksandar Vučić se našao u situaciji da odgovara na brojna neugodna pitanja, na koja nije navikao.

Vučić se krajnim naporima trudio da ostane smiren i pribran, jer ipak je trebalo ostaviti utisak u javnosti druge države, što mu na domaćem terenu nije manir. Ovde bi bljuvao vatru na novinare i optužio ih da rade za Đilasa i tajkune.
- Fino. Ali i retko. Profesionalan novinar. Kakvih ima i kod nas, ali ovakvu šansu, avaj, ne dobijaju - prokomentarisao je na Tviteru naš proslavljeni reditelj Srđan Dragojević.

Zamuckivao je Vučić govoreći o kupovini političkog uticaja u Crnoj Gori, kontroli medija u Srbiji, opet je izgovorio gadosti o sebi, poput, "picousti" i "peder", ali posebno pitanje na koje Vučić, navodno, nije imao odgovor, jeste slučaj Svetozara Marovića. Evo kako je tekao razgovor na tu temu.

- Jedno otvoreno pitanje, slučaj Svetozara Marovića koji je osuđen u Crnoj Gori, godinama se nalazi u Beogradu. Da li Vi možete danam objasnite zašto Srbija neće da izruči Marovića Crnoj Gori, pošto smo mi pitali sve srpske institucije i nikad nam nije stigao nijedan odgovor - upitao je voditelj.

- Ja vas molim da pitate nadležne srpske institucije za takve stvari - rekao je Vučić.

- Ali nema odgovora od njih... Vi ste 2017. postali predsednik, a Marović je 2015. ili 2016. otišao u Beograd, tada je osuđen u Crnoj Gori. Da li je tu reč o političkom dogovoru ili iz nekih pravnih razloga ne može biti izručen - nastavio je voditelj.

- Ne mogu to da Vam kažem... - odgovorio je Vučić.
- Simptomatično je to da, eto, ni od vas ne možemo dobiti odgovor o Maroviću - konstatovao je voditelj.

- To je jedini odgovor koji ne možete dobiti od mene, a postaraću se da ga dobijete i to u pisanoj formi - obećao je Vučić.

Da li će održati obećanje i da li ćemo dobiti odgovore na slučaj Svetozara Marovića, ostaje da se vidi. Imajući u vidu dosadašnju Vučićevu praksu, mrka kapa od svega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati