Politika

Direktno.rs

01. 11. 2020. 10:57 56

SRAMOTA Usred liturgije pred ispraćaj Amfilohija, Vučić se obraća novinarima!

Dok je u toku bila liturgija, poslednji ispraćaj preminulog mitropolita Amfilohija, predsednik Aleksandar Vučić i delegacija iz Beograda održali su konferenciju za medije ispred Srpske kuće u Podgorici, što je kod vernika koji pristižu u Saborni Hram izazvalo veliko ogorčenje, javlja reporter Nova.rs iz glavnog grada Crne Gore.

Vučić je, uz direktan prenos na TV Pink, obišao pomenutu instituciju, a u delegaciji su bili i Milorad Dodik, ambasador Vladimir Božović, ministar Nebojša Stefanović, i predstavnici srpskih partija u Crnoj Gori na čelu sa Andrijom Mandićem.

- Srećan sam što sam posetio Srpsku kuću i zadovoljan sam što je Srbija uložila 3,5 miliona evra na najlepšem mestu u Podgorici. Zadovoljan sam i što sam video naučne časopise. Verujem da će u sadržajima Srpska kuća pokazati puni smisao. I kada nas napadaju da ulažemo suviše novca, mi ćemo da ulažemo još više. Srećan sam što poklon republike Srbije srpskom narodu Crne Gore, biće i na primorju i na severu, a naša je želja da Srbi budu svoji na svome, da ponosno čuvamo srpsko ime i prezime - rekao je on.

Vučić je najavio da će Srpskoj kući donirati 300 svojih knjiga, i još 700 kao donaciju Srbije.

Poruke predsednika Vučića nisu, međutim, naišle na oduševljenje kod građana i sveštenstva. Kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, konferencija za novinare predsednika izazvala je nezadovoljstvo, a ponegde i ogorčenje.

- Izvor ogorčenja je percepcija njegovog nastupa: izgleda kao da nije odoleo da – čak ni u ovako tužnom trenutku – ponovo zauzme centralno mesto i iskoristi događaj da pošalje političke poruke samopromocije - kažu sagovornici iz Podgorice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 56

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati